Приготування салату Нісуаз.
Існує безліч рецептів цього салату. Знавці кулінарії ніяк не можуть дійти згоди, який з них має право називатися оригінальним, класичним. От і я довго думала, на якому варіанті зупинитись, поки не натрапила в просторах інтернету на рецепт салату Нісуаз у виконанні відомого англійського кухаря – Гордона Рамзі. А оскільки його кулінарна творчість мені дуже імпонує, – я вирішила запропонувати вам цей салат саме у такому варіанті.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 великі порції салату.
Готуємо заправку до салату. Анчоуси, каперси, гірчицю і часник перетерти в ступці до однорідного стану або подрібнити в блендері. Якщо каперси засолені, їх слід попередньо промити від солі або замочити на кілька хвилин у воді.
Потім додати винний оцет і…
…оливкову олію.
В кінці додати чорний мелений перець, січену зелень петрушки і ретельно перемішати ложкою. Заправка готова.
З молодої картоплі зішкрябати шкірку і відварити у злегка підсоленій воді. Кожен стручок квасолі очистити від кінчиків і, за бажанням, розрізати на 2-3 частини. Квасолю покласти у підсолену киплячу воду і поварити приблизно 5 хв., щоб вона трохи зм’якла. Готову картоплю з квасолею відкинути на друшляк, потім перекласти у тарілку, картоплю розрізати навпіл. Поки картопля і квасоля ще гарячі, полити їх оливковою олією та поперчити.
Яйця кімнатної температури покласти у киплячу воду і поварити 7,5-8 хв., щоб жовток залишився трохи недовареним. Потім яйця вистудити у холодній воді, очистити від шкірки і розрізати на 3 частини, як це показано на фото.
Помідори порізати невеликими дольками.
Дно кожної порційної тарілки трошки змастити заправкою.
Зверху викласти порване листя салату.
На салат викласти картоплю з квасолею, …
…яйця та помідори.
Потім додати консервований тунець (без олії) і оливки, які, за бажанням, можна розрізати навпіл. В кінці приготування салат трошки полити заправкою. Французький салат Нісуаз готовий.