‹‹ на попередню сторінку

Про нас

Крук ЛюбаДоброго всім дня! Знайомтесь, це я – Люба, з жовтня 2011 року – господиня цього сайту. Мені ледь за тридцять років. Я львів’янка, а за походженням – із Львівської області. Народилася в містечку, де є річка, гарні пагорби з садками, ліс… А біля нашої хати, скільки себе пам’ятаю, завжди був великий город, де росло все-все, що потрібно для традиційної української кухні. Мій батько досі займається городництвом, а мама чудово готує. Я ж змалку була мало схожою на них. Вирощувала тільки квіти у вазонах (і досі це люблю), грала на фортепіано, читала книги, потім  захоплювалась флористикою.
Тому, коли мій чоловік Юрко запропонував створити кулінарний сайт, я спочатку відмовлялася, бо думала, що це явно не моє. Звичайно, я готувала для своєї родини, але більше часу присвячувала улюбленим заняттям. Та потім, коли  спробувала себе, так би мовити, в покроковому  процесі  приготування їжі, з фотографуванням і розписуванням кожного кроку, – мені це сподобалось. Адже це ціла дослідницька діяльність! Поєднувати нові компоненти у незвичних пропорціях, відкривати для себе нові страви, стежити за власними руками, що нарізають, розмішують, викладають, ніби збоку, за допомогою об’єктива фотоапарату, й описувати свою роботу як певну пригоду – для мене таке заняття вже не видавалося чужим.
В моїй праці мені подобається  саме те, що я маю змогу показати своє ставлення до приготування їжі – як до захопливої гри, експерименту, творчого процесу. Гармонія кольорів на фото, симетрія кубиків порізаних овочів, розміщення шматочків на тарілці – для мене це все речі естетичного плану. Перефразовуючи Чехова, в їжі все повинне бути красиво :)
Юрко теж допомагає мені в приготуванні страв для сайту. Правда, трапляється це нечасто, бо його основне завдання – це фото. Але я знаю, що він неперевершений у мистецтві приготування особливо італійських страв. Саме його лазанью, соус песто, томатний соус з базиліком і т.п. ви мали (або маєте) нагоду бачити у нас.
А ще я мама чудової дівчинки Даринки, майбутнього дизайнера капелюшків, яка, окрім цього, виконує завдання дегустатора і майже ідеально ліпить вареники :). У нас є чудова кулінарна традиція. Коли готуємо страву для сайту, саме Даринка куштує її першою. І її слово є для нас твердим авторитетом ))).
Рецепти, що ми публікуємо, в основному беруться з кулінарних книг, журналів, інтернету, бабусиних та маминих записників, а також від друзів і знайомих. Сподіваємося, рецепти, що є на нашому сайті, вам сподобаються, і з нами вам буде смачно та цікаво.

З повагою, Люба.


Якщо у вас виникнуть побажання чи пропозиції, – скористайтесь, будь ласка, формою зворотнього зв’язку.



Зворотній зв’язок:




Введіть символи з картинки:*


Відгуки користувачів:Irina | 2013-04-05
Privit! Mene zvatu Ira. Ya narodulasia na Ukraiini, Ivano-Frankivsk. Mu pruhihalu z batkama do Canadu kolu meni bylo 6 pokiv (zaras meni 26). Meni dyje podobayetsia tviu site. Dyje harno rozkajuesh pro rutsepti, harni foto. Ya dyje loublou varutu, i hochy navchutusia bilshe pro ykrainsku kuhny. Skoro nablujaetsia paska, cho vu xotuetu na Ukraini na pasky? Chu vu bu mohlu dodatu bilshe rutseptiv? Yaki vu tortu puchetetu? Ya dyje loublou vash tort z sluvamu ta horihamy. Dyje vam dyakou.
Ярослав | 2015-06-18
Добрий день! Мене звати Ярослав, я живу в Кракові, Ваше прекрасне подання, як готувати їжу, допровадило мене, що я почав сам час від часу щось робити на кухні, і завдяки Вашій праці мені все вдавалося. Борщ наш, такий як вдома, і вареники і плов і хачапурі, а до цього я був такий далекий від кухні .Дуже Вам дякую!
Люба | 2015-06-19
Ярославе, велике дякую за такий гарний відгук! Всього Вам найкращого :)
Андрій | 2015-10-14
Добрий вечір! Ви справді чарівниця, завжди готую по Ваших рецептах, всім подобається, особливо мамі, дуже хотів приготувати гречаний пиріг для своєї бабусі, але нічого не виходить порадьте мені якщо можливо як правильно його зробити, буду дуже вдячний Вам!!! У Вас золоті руки!!!!!!
Люба | 2015-10-15
Андрію, найперше дякую за гарні слова, завжди приємно читати такі відгуки :) А що стосується гречаного пирога, то я ближчим часом, спеціально для Вас, постараюся знайти якнайкращий рецепт і обов’язково додам його на сайт :)
Марина | 2016-01-05
Привіт Люба. Я випадково натрапила на Ваш сайт. Все так охайно і з серцем! Мені надзвичайно сподобалось! Живу за кордоном, маю український город, Ваші рецепти саме для мене. Я з Вами! Нехай щастить!
Люба | 2016-01-06
Марино, щиро Вам дякую :)
Оксана | 2016-12-25
Доброго дня, пані Люба, випадково потрапила на Ваш сайт і не можу пару днів з нього вийти)) Все настільки красиво, доречно, конкретно, що аж захотілося щось зготувати за Вашими рецептами. Я готувати не особливо люблю, але, можливо, тепер моє ставлення зміниться. Дякую Вам))) Ви дуже позитивна людина, хотілося б побачити відео з приготування страв. Бажаю Вам здоров`я і натхнення)))
Люба | 2016-12-26
Пані Оксано, щиро дякуємо за високу оцінку. Нам дуже приємно :)
Мар’яна | 2018-07-26
Любо, щиро дякую за ваші рецепти. Справді, що не спробую, усе вдається на ура. Я ще молода, не дуже вправна господиня,тому сайт для мене дуже корисний. Тішить ще й те, що пропонуєте страви з доступних продуктів, і на свята,і на щодень, а також щиро ділитеся кулінарними секретами. Дякую.
Люба | 2018-07-27
Мар’яно, і я вам щиро дякую за такий гарний відгук :)
mikola_i@meta.ua | 2019-06-10
Успіху Вам, дуже сподобалось, не зупиняйтесь!
Катерина | 2019-07-13
Добрий день, Любо. Рецептами з Вашого сайту користуюся давно ,напевне більше, ніж 2 роки. Завжди уявляла собі, що пані Люба Крук -досвідчена господиня, напевне старша за мене. Але сьогодні дізналася,що ми з Вами десь одного віку, дуже вдячна за ваші рецепти і з нетерпінням очікую на нові рецепти. Удачі Вам і вашій родині.
Євгенія | 2019-07-18
Любо, від усього серця дякую Вашій сім’ї і Вам особисто за чудовий сайт. Маю всього декілька улюблений кулінарних сайтів і Ваш серед них! Рецепти прекрасні і завжди вдалі!!! І особлива подяка за розділ пісних страв. Бажаю Вам натхнення та бажання творити!
Лілія | 2019-07-22
Доброго дня. Вперше завітала до сайту, але вже поставила в закладки. Скільки тут душевного тепла вкладено.... Буду брати рецепти. А взамін напишу просто рекомендацію. Можливо знадобиться. Сирник нібито банальний, але виручав не раз :) Сирник у силіконових формочках для кексів (5 см діаметр зверху). Інгридієнти: Ізюм - 100г; Висівки- 25-35г( в залежності від виду); 3 яйця курки - 55- 65 г кожне; домашній сир (не дуже жирний, купки тримається, більш сухий навіть можна)- 1600г; ванілін. Перемішуємо все в мисці. Одразу беру та катаю шарики вагою 60 г (приблизно як куряче яйце велике). Кожен шарик обвалюю у висівках. Складаю у пакет з зіппером та в морозильник. Готувати: якщо одразу, то на тарель мікрохвильки ставлю 7 по колу силіконових форм. У них кладу шарики. Виставляю режим *** ( у мене **** - це максимум). 6 хвилин. Якщо заморожені, то 9 хв на тому самому режимі ***. Зверху трохи репаються і через бежеві висівки просвічує білий сир. Не перетопити головне , бо тоді вони не як ніби хмаринки в роті тануть, а більш ....ну такі як буцики. Смачні, але... А витягувати з мікрохвильовки можна одразу (обережно, не осядуть, ), але чекати потрібно доки вихолонуть ( я на ніч готую, щоб зранку сім'я поснідала чи з собою чоловіку), або неочікувані гості на поріг-будуть завжди з смачним. Цукру немає, борошна теж. Заморожені вони можуть десь прим'ятись, коли переповнений морозильник , байдуже. Все у формі збережеться гарно, поки готується. Поливаю всим, що перетирається з цукром (чорниця, калина, смородина, полуниця, малина). Також сметаною. Банани, диню можна просто класти зверху шматочками. Заморожені шарики можна зсипати в кульок/контейнер та зберігати місяць (не виморожуються), з вакууматором - ще більше, десь 3 місяці були нормальні. Так по 2 шт в день мені та чоловіку чи до кави, чи з сиропами /варенням/джемом.... Бо ми рахуємо калорії, а сирні шарики як основа. 20 хв на все. Готовими у холодильнику стояли в кульку максимум 3 дні ( але потім були з'їдені). Можливо буде час у Вас на рубрику, що покаже заготовки на тиждень, меню для тих хто рахує БЖВ... тощо..
Дякуємо за сайт!
Люба | 2019-07-23
Всім велике дякую за увагу і побажання. Це дуже приємно і важливо для мене :)
Російська Українська