У великій мисці міксером збити яйця з цукром. Збивати на високій швидкості до тих пір, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі в 3 рази.
Потім до збитих яєць невеликими порціями додати розм’якле вершкове масло і оливкову олію, весь час збиваючи міксером.
Далі додати молоко і збити міксером.
Потім в миску просіяти борошно з розпушувачем і додати лимонну та апельсинову цедру. Тісто ретельно перемішати ложкою чи лопаткою до однорідного стану і залишити на 10 хв.
Після цього до тіста додати заздалегідь помиті і обсушені ягоди винограду (2 / 3 від загальної кількості). Перемішати.
Форму змастити олією і притрусити борошном.
У форму викласти тісто, розрівняти ложкою і помістити у розігріту до 180 °С духовку на 10 хв.
Через 10 хв., коли тісто трошки схопиться, на пиріг викласти решту винограду. Знову пиріг помістити в духовку приблизно на 45 хв.
Якщо пиріг за 10 хв. до готовності вже добре зарумяниться, його слід накрити фольгою. Потім спечений пиріг через 10 -15 хв. вийняти з форми, повністю вистудити і подавати до столу. Виноградний пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9176
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-11-16
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (3):Таня | 2014-11-17
Чим можна замінити розпушувач?
Люба | 2014-11-17
Теоретично, розпушувач можна замінити содою (1 ч. л.).