Приготування Кобб салату.
Дуже популярний в США Кобб салат, як на мене, чудова страва до святкового столу – смачна, ситна та красива. Названий салат в честь американського ресторатора Боба Кобба, що ,власне, і став винахідником цієї страви. Обов’язкові інгредієнти, що входять до складу Кобб салату, – куряча грудинка, бекон, яйця, помідори, авокадо, блакитний сир, салатна зелень та гірчична заправка на основі рослинної олії і винного оцту. Подавати салат можна на одній великій тарілці або зробити невеликі індивідуальні порції. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 порції салату.
Бекон нарізати смужками, викласти на суху розігріту сковорідку і, помішуючи, добре зарум’янити. Підсмажений бекон викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
Філе розрізати на дві пласкі частини, з обох боків посолити, поперчити і підсмажити на жирі, що витопився з бекону. Смажити філе на середньому вогні по 7-8 хв. з кожного боку.
Для приготування цього салату можна використати відварене (у підсоленій воді) куряче філе.
Курятину трошки вистудити і порізати кубиками.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки і порізати кубиками.
Помідори також порізати кубиками.
Заздалегідь відварені накруто яйця очистити від шкаралупи і поздовжньо розрізати на 6 частин.
Сир покришити.
Готуємо заправку. Для заправки в миску влити олію, лимонний сік чи оцет, додати гірчицю, сіль, перець і ретельно збити виделкою чи міксером до стану емульсії.
Листя салату вимити, обсушити, порвати невеликими шматками і перемішати з 2-ма ложками заправки. В такому вигляді листя рівномірно викласти на тарілку, в якій буде подаватися салат.
Рівними смужками в довільному порядку на листя салату викласти підготовлені інгредієнти: яйця, бекон, авокадо, помідори, сир, грудинку. Зверху салат полити заправкою, що залишилася, і подавати до столу. Перед вживанням салат можна перемішати. Кобб салат готовий.