Кобб салат

Кобб салат.
Інгредієнти:
  • бекон - 100 г
  • куряче філе - 250 г
  • яйця - 2 шт.
  • авокадо (велике) - 1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • блакитний сир (з пліснявою) - 100 г
  • листя салату - 150 г
  • сіль, чорний мелений перець для курячого філе - за смаком
Для заправки:
  • оливкова олія - 5 ст. л.
  • винний оцет чи лимонний сік - 2 ст. л. або за смаком
  • зерниста гірчиця - 1 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Кобб салат. Інгредієнти.

Приготування Кобб салату.

Дуже популярний в США Кобб салат, як на мене, чудова страва до святкового столу – смачна, ситна та красива. Названий салат в честь американського ресторатора Боба Кобба, що ,власне, і став винахідником цієї страви. Обов’язкові інгредієнти, що входять до складу Кобб салату, – куряча грудинка, бекон, яйця, помідори, авокадо, блакитний сир, салатна зелень та гірчична заправка на основі рослинної олії і винного оцту. Подавати салат можна на одній великій тарілці або зробити невеликі індивідуальні порції. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 порції салату.

Бекон смажиться.
Бекон нарізати смужками, викласти на суху розігріту сковорідку і, помішуючи, добре зарум’янити. Підсмажений бекон викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
Куряче філе смажиться.
Філе розрізати на дві пласкі частини, з обох боків посолити, поперчити і підсмажити на жирі, що витопився з бекону. Смажити філе на середньому вогні по 7-8 хв. з кожного боку.

Для приготування цього салату можна використати відварене (у підсоленій воді) куряче філе.
Обсмажене порізане кубиками куряче філе.
Курятину трошки вистудити і порізати кубиками.
Порізане кубиками авокадо.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки і порізати кубиками.
Порізані кубиками помідори.
Помідори також порізати кубиками.
Нарізані дольками яйця.
Заздалегідь відварені накруто яйця очистити від шкаралупи і поздовжньо розрізати на 6 частин.
Подрібнений сир.
Сир покришити.
Заправка.
Готуємо заправку. Для заправки в миску влити олію, лимонний сік чи оцет, додати гірчицю, сіль, перець і ретельно збити виделкою чи міксером до стану емульсії.
Листя салату.
Листя салату вимити, обсушити, порвати невеликими шматками і перемішати з 2-ма ложками заправки. В такому вигляді листя рівномірно викласти на тарілку, в якій буде подаватися салат.
Кобб салат готовий.
Рівними смужками в довільному порядку на листя салату викласти підготовлені інгредієнти: яйця, бекон, авокадо, помідори, сир, грудинку. Зверху салат полити заправкою, що залишилася, і подавати до столу. Перед вживанням салат можна перемішати. Кобб салат готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 62570
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-12-13
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (5):Марта | 2017-12-27
Яким сиром або чим можна замінити сир з пліснявою?
Люба | 2017-12-28
Марто, можна замінити сиром Чеддер або іншим напівтвердим сиром з яскраво вираженим смаком.
Лана | 2018-02-11
Доброго дня, пані Люба. Ви чарівниця! Дякую Вам!
Люба | 2018-02-12
:) :) :) спасибі!
Яна | 2018-12-15
Підкажіть чи смачний дійсно салат?
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору