Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі

Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі.
Інгредієнти:
  • квасоля - 500 г
  • помідори - 700 г
  • цибуля - 200 г
  • морква - 200 г
  • стебла селери - 200 г
  • часник - 4 зубчики
  • томатна паста - 25 г (1 ст.л.)
  • пряжене (топлене) масло або оливкова олія - 40 мл
  • оливкова олія - 50 мл
  • овочевий або курячий бульйон - 1600 мл
  • сушений орегано - 1 ст.л.
  • сир фета - 300 г
  • зелень петрушки - за смаком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі. Інгредієнти.

Приготування квасолевого супу з томатами від Гордона Рамзі.

Такий суп також гарно смакує і в пісному веганському варіанті. Для цього страву слід приготувати на основі овочевого бульйону, овочі смажити на оливковій олії, а сир фета замінити на тофу або не додавати взагалі.

Квасоля вариться.
Квасолю попередньо замочити на 12 год., воду злити, залити свіжою водою і відварити до майже готовності. Квасолю відкинути на друшляк.
Порізані кубиками цибуля та морква.
Цибулю і моркву порізати кубиками.
Подрібнений часник та нарізані стебла селери.
Часник подрібнити ножем, селеру нарізати дольками.
Очищені від шкірки та порізані томати.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду, вийняти, обдати холодною водою і зняти шкірку. Нарізати довільними шматками.
Цибуля смажиться.
В каструлі, де будемо варити суп, розігріти оливкову олію або пряжене (топлене) масло (40 мл). Викласти цибулю і обсмажити до прозорості.
Додаємо моркву.
Додати моркву і разом з цибулею, помішуючи, смажити 6-7 хв. на середньому вогні.
Додаємо часник та селеру.
Додати селеру і часник, помішуючи, смажити ще 7-8 хв. до золотистого кольору всіх овочів.
Додаємо томатну пасту.
Слідом додати томатну пасту, перемішати, смажити 1-2 хв.
Додаємо квасолю.
Потім в каструлю додати квасолю і оливкову олію (50 мл). На даному етапі, за рецептом, квасолю слід добре обсмажити з овочами, але я цей крок пропустила.
Додаємо томати.
Додати помідори, все разом смажити 5-6 хв., інтенсивно помішуючи, на великому вогні.
Додаємо бульйон та орегано, солимо, перчимо.
Влити бульйон, довести до кипіння, зняти піну. Додати орегано, посолити, поперчити за смаком. Зменшити вогонь, каструлю накрити кришкою, варити суп 15-20 хв. до повної готовності квасолі. Відставити з вогню.
Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі готовий.
Суп розлити в тарілки, зверху покришити сир і притрусити порізаною зеленню петрушки. Квасолевий суп з томатами від Гордона Рамзі готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 2630
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2020-03-05
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Оля | 2020-05-09
Мені суп дуже сподобався. Дякую за гарний рецепт. Робила його в пісному варіанті. Дякую.
Люба | 2020-05-10
Прошу 😊
Світлана | 2020-06-05
Дякую за рецепт. Бомбезне поєднання продуктів. Було дуже смачно. Я ще потім суп, який залишився блендером збила, вийшла дуже смачна заправка до спагетті.
Люба | 2020-06-06
Світлано, дякую Вам за такий гарний відгук 🙂!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору