Капусняк на копчених реберцях

Капусняк на копчених реберцях. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 3,5 л. води:
  • квашена капуста - 500 г
  • копчені реберця - 300 г
  • картопля - 500 г
  • морква - 100 г
  • цибуля - 150 г
  • квасоля темна - 2 склянки
  • лавровий лист - 2 шт.
  • олія для смаження
  • борошно - 2 ст. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • часник - 4-5 зубчиків
  • зелена цибуля (за смаком)
Капусняк на копчених реберцях.
Приготування:
Варимо квасолю.
Бажано квасолю замочити на 8-12 годин (можна на ніч) тоді вона звариться швидше. Поміняти воду і варити до готовності.
Варимо реберця.
Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв. на невеликому вогні.
Додаємо квашену капусту.
Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями.
Додаємо картоплю.
Слідом додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв.
Перетираємо квасолю.
А тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти м'ялкою, щоб відділити м'якоть від шкірки. В перем'яту квасолю потрохи доливайте воду, в якій вона варилася.
Буває квасоля з дуже тонкою шкіркою. Таку квасолю можна просто відцідити, добре розім'яти м'ялкою і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю.
Додаємо перетерту квасолю в каструлю.
Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк.
Обсмажуємо цибулю.
Порізану півкружельцями цибулю смажити на олії 7-8 хв.
Додаємо моркву і обсмажуємо.
Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити.
Додаємо зажарку в каструлю.
Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист.
Готове тісто.
В цій же сковорідці спасерувати на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю.
Вичавлюємо в каструлю часник.
Слідом в каструлю вичавити часник, проварити ще 2 хв., накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв.
Капусняк з копченими реберцями готовий.
Капусняк на копчених реберцях готовий.
При подачі поперчити свіжомеленим чорним перцем і присипати зеленню за смаком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 20341
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-12-07
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (8):Наталя | 2011-12-09
Перший раз варила капусняк з квасолею. Дуже-дуже смачно!!! Всім рекомендую.
Іванка | 2012-12-24
Дякую за рецепт ДУЖЕ СМАЧНО!!!
Люба | 2012-12-24
Іванка, на здоров’я )))
JOHN SILVER | 2013-03-21
І взагалі,сайт СУПЕР - навіть через екран комп. все так і пахне.
Оксана | 2016-02-18
Дуже смачний капусняк. Тепер це улюблена перша страва в моїй родині. І взагалі , ваш сайт супер!!!)))))
Люба | 2016-02-18
Оксано, дякую! Мені дуже приємно :)
Оксана | 2019-11-12
А можна взяти консервовану квасолю?
Люба | 2019-11-12
Оксано, так, можна використати і консервовану квасолю 😉
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору