Медовий торт з чорносливом і горіхами

Медовий торт з чорносливом і горіхами. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • масло вершкове - 100 г
  • цукор - 100 г
  • мед (у мене штучний) - 1 склянка
  • яйця - 2 шт.
  • сода гашена оцтом - 1 ч. л.
  • борошно - 350 г
Інгредієнти для крему:
  • сметана (15-20 %) - 800-900 г
  • цукор - 100 г
А також:
  • грецькі горіхи - 200 г
  • чорнослив - 250 г
Медовий торт з чорносливом і горіхами.
Приготування медового торта з чорносливом:

Коржі для цього торта я випікала у формі діаметром 28 см.

Перетираємо яйця з цукром.
В невеликій каструлі яйця перетерти з цукром.
Додаємо масло і мед.
Додати туди масло, мед і соду гашену оцтом чи лимонним соком.
Ставимо на водяну баню і додаємо гашену соду.
Поставити на водяну баню і, постійно помішуючи, тримати до повного розчинення цукру і масла.
Додаємо борошно.
Як тільки маса стане однорідною, каструлю зняти з водяної бані і додати до медової маси заздалегідь просіяне борошно.
Тісто готове.
Тісто перемішати ложкою і поставити на 5-6 год. в холодильник (можна залишити на ніч).
Випікаємо коржі.
Потім тісто вийняти з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі ще 2 години. Після цього тісто поділити на 5 частин. Кожну частину викласти у змащену олією форму, розтягуючи руками по всій площині. Щоб тісто легше викладалося, руки періодично змочуйте у воді. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці на верхньому ярусі протягом 10-12 хв., поки корж добре не зарум’яниться.
Коржі готові.
З п’яти отриманих коржів один корж використаємо для посипки торта.
Підсушуємо подрібнений корж.
Для цього корж порвати на маленькі шматочки і підсушити на верхньому ярусі духовки при температурі 150 °С. Потім підсушені шматки подрібнити на крихти.
Подрібнені горіхи і чорнослив.
Горіхи і чорнослив подрібнити ножем.
Збиваємо сметану з цукром.
Сметану з цукром збити міксером і візуально поділити на 4 частини. Три частини підуть на перекладення коржів, а 4-та – для змащування верху і боків торта.
Перемащуємо коржі кремом.
Корж змастити кремом.
На крем викладаємо чорнослив і горіхи.
На крем викласти горіхи і чорнослив.
Зверху знову шар крему.
Горіхи і чорнослив знову злегка змастити кремом. Накрити наступним коржем і повторити процедуру.
Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Викласти останній корж, верх і боки торта змастити кремом, що залишився, та присипати крихтами. Торт поставити в холодильник на 12-24 год. Медовий торт з чорносливом і горіхами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 126047
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-05-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (64):Люба | 2012-11-21
Цікаво, що дає тримання тіста так довго в холодильнику. І що буде якщо немає стільки часу? Дякую.
Люба | 2012-11-21
Люба, цитуючи Дарію Цвек, “медівники і медівнички будуть смачніші, коли ви довше триматимете замішане тісто (навіть протягом двох тижнів)”. Щоправда, так довго медове тісто я ще не витримувала, але залишити наніч рекомендую :)
Іра | 2012-12-14
Я пекла цей торт, виходить дуже смачний.
Люба | 2012-12-27
Треба спробувати. Дякую.
Люба | 2012-12-27
Люба, на здоров’я. Спробуйте обов’язково, медовий тортик цього вартий )))
соня))) | 2013-01-03
дуже, дуже смачно виходить, тортик супер))))
Зоряна | 2013-01-05
Так, торт справді дуже смачний. Дякую за рецепт.
Ольга | 2013-02-19
Cкажіть, а у вас теж коржі після віпікання трохи були сухуваті після того як остили?
Люба | 2013-02-19
Ольга, так і повинно бути. Перемастіть коржі і, коли вони просякнуть кремом, то вже не видаватимуться вам сухуватими :)
Ольга | 2013-02-20
Дякую за відповідь.
Таня | 2013-04-04
Дуже смачно )))
Наталька | 2013-04-11
А можна замість штучного дати натуральний мед???
Люба | 2013-04-11
Наталька, звичайно, можна, навіть бажано )))
Юля | 2013-08-14
Треба спробувати... рецепт красивий.
Іванна | 2013-09-20
Скажіть, будь-ласка, чи можна дати крем із вареного згущеного молока?
Люба | 2013-09-20
Іванна, я випікаю медовий торт лише за вищеподаним рецептом. Ви, звичайно, можете замінити крем, а от чи варто це робити? Гадаю, що ні :)
Уляна | 2014-01-06
У мене чомусь тісто вийшло рідке. Воно таке має бути? В холодильнику трохи застигне? Бо трохи сумніваюсь в своєму мірнику, яким відміряла муку.
Люба | 2014-01-06
Уляна, тісто й має вийти трохи рідким, правда не знаю на скільки рідким воно вийшло у вас. Але в будь-якому разі в холодильнику воно загустіє і коржі сформуєте без проблем :)
Irka | 2014-03-11
Супер торт!
Катруся | 2014-08-18
Відвідавши Львів і спробувавши там такий торт, шукала його рецепт. Хочу подякувати за смачнючий торт!!!
Люба | 2014-08-18
На здоров’я :)
Віра | 2014-09-28
Дякую гарно за рецепт. Дуже смачний тортик!
Люба | 2014-09-28
На здоров’я! Рада, що Вам сподобався рецепт :)
Іра | 2014-11-18
Дякую, за гарний рецепт.
Люба | 2014-11-18
На здоров’я :)
Маша | 2014-11-21
А мій печеться зараз...)Потім дам знати , що получиться...)
Ксеньк@ | 2015-04-10
Вийшов дуже смачний. Традиційно і класно. Особливо для любителів чорносливу (як я). Я, до речі, після замішування тіста одразу пекла коржі, на смак аж ніяк не вплинуло. :)
Світлана | 2015-04-18
Якщо замінити штучний мед натуральним. Які пропорції?
Люба | 2015-04-19
Незалежно від того, який мед використовувати, його кількість залишається незмінною.
Ірина | 2015-10-06
А обов’язково тісту дати стояти? Чи після замішування можна зразу випікати?
Люба | 2015-10-06
Ірино, так, тісту бажано дати постояти. Вище я відповідала на подібне запитання більш розгорнуто :)
Іванна | 2015-10-07
Цей торт просто супер, смачнiшого ще не їла..
олена. | 2015-10-20
Зараз дуже часто розказують по телебаченню, що натуральний мед нi в якому разi не можна нагрiвати вище 40 градусiв тому, що вiн не тiльки втрачає свої кориснi властив., а й стає небезпечним для здоров’я. Тому в тicто краще брати штучний, а натуральний можна додати до крему.
Настя | 2015-12-26
Дякую за рецепт!!!
Карина | 2015-12-26
Дуже, дуже смачно. Дякую!!!
Люба | 2015-12-27
На здоров’я :)
Галя | 2016-01-04
Цікаво спробувати!!!
Іванна | 2016-01-17
Цей рецепт супер! Торт виходить просто клас. Той хто хоче спробувати спекти медовий з чорносливом я рекомендую саме цей рецепт (не пошкодуєте).
Наталя | 2016-02-04
Дуже, дуже смачно. Дякую!!!
Люба | 2016-02-05
Наталю, на здоров’я :)
Юлія | 2016-02-28
Перепробувала багато рецептів медівників. Цей торт саме те що треба. Супер, супер, супер. Дякую!!!
Леся | 2016-03-06
Пекла не один раз – торт чудовий. Дякую щиро за рецепт.
Люба | 2016-03-06
Дякую Вам за увагу :)
Ольга | 2016-03-18
Скажіть будь-ласка 1 стакан меду це 200 г?
Люба | 2016-03-18
1 склянка = 200 мл. Я використовувала штучний мед.
Любов | 2016-04-11
Скажіть будь ласка якого розміру форма для випікання?
Люба | 2016-04-11
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.
Оксана | 2016-09-07
Рецепт – супер, дякую. Спробую.
Мар’яна | 2016-09-19
Я теж спробувала, просто супер. Всім сподобався цей рецепт. Роздала майже всім знайомим. Дуже дякую за рецепт.
Люба | 2016-09-20
На здоров’я :)
Alina | 2016-12-31
Спекла сьогодні по вашому рецепту. Получився супер!! Дякую за чудовий рецепт!!:)
Люба | 2017-01-01
Alina, на здоров’ячко :)
Роксолана | 2017-01-03
Підкажіть, будь ласка, а який чорнослив Ви використовували: з «димом», чи просто вялений? Наперед вдячна за відповідь :)
Люба | 2017-01-03
Роксолано, на скільки я пригадую, я використовувала чорнослив з «димом», але, за бажанням, можна взяти і звичайний в’ялений чорнослив.
Ірина | 2017-01-09
Скажіть будь-ласка, а склянка меду то приблизно скільки грамів/або яка склянка? Моя мама колись пекла той торт як ми жили у Львові :) Дякую!
Люба | 2017-01-10
Ірино, на здоров’я! Я використовувала склянку на 200 мл.
Ірина | 2017-01-12
Підкажіть чи потрібно запарювати чорнослив? І чи залишати готовий торт при кімнатній т-рі пропитуватись чи одразу в холодильник? Дякую.
Люба | 2017-01-12
Ірино, чорнослив запарювати не потрібно. Крем готується на основі сметани, без масла, тому коржі добре просякнуть кремом і в холодильнику.
Маргарита | 2017-04-14
Дуже сподобався тортик!)
Людмила | 2017-12-30
Дуже смачний торт, дякую :)
Люба | 2017-12-31
На здоров’я :)
Наталя | 2018-01-03
вже кілька разів пекла за цим рецептом. але коржі чомусь дуже липнуть до форми. В чому може бути справа? Бо відшкрябувати форму після кожного коржика, щоб викласти наступний, то дуже затягує роботу.
Люба | 2018-01-04
Форму можна застелити папером для випічки і змастити його жиром.
Оксана | 2018-01-14
Дуже хочу спробувати!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору