Соус песто (Pesto alla Genovese)

Соус песто (Pesto genovese). Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • базилік (листя без стебел) - 100 г
  • сир пармезан - 100 г
  • кедрові горішки - 30 г
  • часник - 3 зубці
  • оливкова олія - 150 г
  • сіль (крупна) - за смаком
Соус песто (Pesto genovese).
Приготування соусу песто (Pesto alla Genovese):

Соус песто дуже популярний в італійській кухні. Прийнято вважати, що походить він з північної Італії, а саме з Генуї. Традиційно його готували, розтираючи інгредієнти в кам’яній ступці дерев’яним пестиком. Песто (pesto), від італ. pestato, pestare – топтати, розтирати, тиснути, звідси і назва соусу. Подають цей соус з макаронами, м’ясом, рибою, використовують для супів, в якості салатної заправки.
Для зберігання соус перекладають у невелику посудину, зверху наливають шар оливкової олії (0,5-1 см) і закривають кришкою. В такому вигляді соус песто можна зберігати в холодильнику 5-6 днів, або в морозильній камері.

Розтираємо в ступці часник з сіллю.
В кам’яній ступці розтерти часник з дрібкою солі.
Додаємо листя базиліка і також розтираємо.
До часника додати листя базиліка (додавати невеликими порціями), посолити і добре перетерти. Солити слід обережно, оскільки сир пармезан, що входить до складу соусу, є досить солений.
Додаємо кедрові горішки і розтираємо.
Потім додати в ступку кедрові горішки і знову все добре перетерти.
Додаємо тертий пармезан і знову розтираємо.
Слідом додати тертий на дрібний терці пармезан і все разом перетерти.
Поступово додаємо оливкову олію і перемішуємо соус песто.
До отриманої маси поступово влити оливкову олію, перемішуючи до однорідного стану пестиком чи ложкою.
Соус песто (Pesto alla Genovese) готовий.
Соус песто (Pesto alla Genovese) готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7914
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-06-08
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору