Борщ з молодих буряків

Борщ з молодих буряків. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 3,5 л. води:
  • яловичі реберця - 500 г
  • молода картопля - 600 г
  • молодий буряк з гичкою - 400-500 г
  • молода морква - 200 г
  • молода цибуля (ріпчаста) - 150 г
  • зелена цибуля - півпучка
  • зелень кропу - 1 пучок
  • оцет - 1 ст. л.
  • сметана
  • сіль, чорний мелений перець за смаком
Борщ з молодих буряків.
Приготування борщу з молодих буряків:

Рекомендую готувати цю страву виключно з молодих овочів, які нададуть борщу по-справжньому літнього, освіжаючого, насиченого смаку. Необов’язковим інгредієнтом в цьому рецепті є м’ясо. Без нього борщ добре смакуватиме не лише теплим, а й холодним, що дуже доречно у спекотні дні.

Готуємо бульйон.
В каструлю з водою викласти реберця, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, на малому вогні 1,5-2 год.
Порізана картопля.
Картоплю помити, почистити і нарізати брусками.
Порізана морква.
Моркву почистити і нарізати кільцями.
Цибуля.
Цибулю почистити і зробити глибокий хрестоподібний надріз.
Порізаний буряк.
Стебла і листя молодого бурячка нарізати доволі крупно, а коріння – тоненькими кільцями.
Січена зелень.
Зелень цибулі і кропу посікти.
Додаємо в каструлю картоплю, моркву і цибулю.
Коли бульйон готовий, викласти в каструлю картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Швидко довести до кипіння і варити 15 хв.
Солимо і перчимо.
Вміст каструлі посолити і поперчити. За бажанням м’ясо можна відділити від кісток і порізати невеликими шматками.
Додаємо оцет.
Безпосередньо перед додаванням буряка, в каструлю додати оцет і вийняти цибулину – вона нам більше не знадобиться.
Додаємо буряк.
Слідом викласти буряк. Швидко довести до кипіння і на середньому вогні варити 4 хв.
Додаємо зелень.
Потім додати січену зелень цибулі і кропу, перекип’ятити, відставити з вогню і накрити кришкою. Дати настоятися 10-15 хв.
Готовий борщ з молодих буряків.
Борщ з молодих буряків готовий.
Подавати борщ зі сметаною
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 33779
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-06-19
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (5):Роксолана | 2012-06-28
СУПЕР РЕЦЕПТИК!!!
Тетяна | 2017-06-13
Люба, а борщ без капусти?
Люба | 2017-06-14
Тетяно, борщ з молодих буряків я готую без капусти :)
Іван | 2017-07-09
Супер борщ получився!!!
Оля | 2017-08-02
Класний борщ получився.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору