Приготування пирога з чорницями:
Замість чорниць можна використати будь-які інші солодкуваті ягоди – малина, ожина, полуниця і інші. Цей пиріг я випікала у формі діаметром 28 см.
![Фото 1 Вершкове масло, сир, борошно і мускатний горіх.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/na-dos.jpg)
На стільниці просіяти борошно, додати мелений в блендері мигдаль, кисломолочний сир, дрібку солі і нарізане кубиками масло.
Масло і сир повинні бути дуже холодними. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.
Все швидко посікти ножем до стану крупних крихт (як на нижчеподаному фото).
![Фото 2 Додаємо яйце.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/+yayce.jpg)
В отриманій суміші зробити заглиблення, збити туди яйце і швидко замісити однорідне, дуже ніжне тісто. Якщо тісто буде виходити занадто рідке, – додайте трохи борошна.
![Фото 3 Розкачуємо тісто і викладаємо у форму.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/formi.jpg)
На присипаній борошном стільниці розкачати тісто і з допомогою качалки (тісто намотати на качалку) викласти у форму, сформувати бортики. В тісті зробити проколи виделкою і покласти форму з тістом в морозильну камеру на 20-30 хв. Все потрібно робити дуже швидко, щоб частинки масла не встигли повністю розтанути.
![Фото 4 Готуємо крем.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/+cukor.jpg)
Тим часом робимо крем. Для цього в посудину викласти сметану, додати цукор, 4 жовтки і ванільний цукор. Все добре перемішати виделкою чи вінчиком, але не збивати.
![Фото 5 Виливаємо крем на тісто.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/+krem.jpg)
Потім крем вилити на охолоджене тісто ...
![Фото 6 Викладаємо чорниці.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/+chornyci.jpg)
... і рівномірно викласти чорниці. Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці на середньому ярусі, поки не загусне крем (приблизно 1 год.).
![Фото 7 Пиріг з чорницею готовий.](files/vypichka/pyrig-chornycyamy/gotovo.jpg)
Спечений пиріг охолодити і подавати до столу. Пиріг з чорницею готовий.