Пиріг з чорницями

Пиріг з чорницями. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 130 г
  • сир кисломолочний (5% жирності) - 100 г
  • вершкове масло - 100 г
  • мигдальні горіхи - 50 г
  • дрібка солі
  • яйця - 1 шт.
Інгредієнти для начинки:
  • чорниці - 200 г
  • сметана 20% - 250-300 г
  • жовтки - 4 шт.
  • цукор - 100 г
  • ванільний цукор - 1 п. (16 г)
Пиріг з чорницями.
Приготування пирога з чорницями:

Замість чорниць можна використати будь-які інші солодкуваті ягоди – малина, ожина, полуниця і інші. Цей пиріг я випікала у формі діаметром 28 см.

Вершкове масло, сир, борошно і мускатний горіх.
На стільниці просіяти борошно, додати мелений в блендері мигдаль, кисломолочний сир, дрібку солі і нарізане кубиками масло.
Масло і сир повинні бути дуже холодними. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.
Все швидко посікти ножем до стану крупних крихт (як на нижчеподаному фото).
Додаємо яйце.
В отриманій суміші зробити заглиблення, збити туди яйце і швидко замісити однорідне, дуже ніжне тісто. Якщо тісто буде виходити занадто рідке, – додайте трохи борошна.
Розкачуємо тісто і викладаємо у форму.
На присипаній борошном стільниці розкачати тісто і з допомогою качалки (тісто намотати на качалку) викласти у форму, сформувати бортики. В тісті зробити проколи виделкою і покласти форму з тістом в морозильну камеру на 20-30 хв. Все потрібно робити дуже швидко, щоб частинки масла не встигли повністю розтанути.
Готуємо крем.
Тим часом робимо крем. Для цього в посудину викласти сметану, додати цукор, 4 жовтки і ванільний цукор. Все добре перемішати виделкою чи вінчиком, але не збивати.
Виливаємо крем на тісто.
Потім крем вилити на охолоджене тісто ...
Викладаємо чорниці.
... і рівномірно викласти чорниці. Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці на середньому ярусі, поки не загусне крем (приблизно 1 год.).
Пиріг з чорницею готовий.
Спечений пиріг охолодити і подавати до столу. Пиріг з чорницею готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24280
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-06-19
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (8):Наталя | 2012-06-21
Мені дуже сподобався цей пиріг. Особливо гарно смакує, коли постоїть в холодильнику)))
Люба | 2012-06-21
Наталя, дуже приємно, що вам сподобався рецепт :)
Катя | 2013-07-14
Вийшов дуже смачний пиріг!!!
Наталі | 2014-06-23
Дуже смачно получилось!) Спасибі Вам за рецепт!)
Люба | 2014-06-23
На здоров’я :)
Людмила | 2016-06-30
Чудовий пиріг! Печу не перший рік! Смакота!
Олександр | 2017-01-07
дякую за ваш сайт ...пиріг готується!!!!!!
Іра | 2019-05-21
Смакота і легко робиться. У нас з’їдається ще теплим :-)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору