Приготування тарталеток з ягодами і заварним кремом.
Тут можна використати будь-які ягоди. Сьогодні я взяла малину, чорницю та червону смородину (що було під рукою). Ще заварний крем гарно смакує з полуницею :)
![Фото 1 Розтерте масло з цукром.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/+zhovt.jpg)
Готуємо тісто.
Розм’якле масло добре перетерти з цукром, додати туди жовток і знову перетерти.
![Фото 2 Додаємо до борошна гашену соду.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/soda.jpg)
В окрему посудину просіяти борошно, додати гашену оцтом соду, перемішати.
![Фото 3 До розтертого масла додаємо борошно.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/tis.jpg)
До перетертої маси (масло, цукор і жовток) додати просіяне борошно з содою...
![Фото 4 Замішуємо тісто.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/tisto.jpg)
... і замісити ніжне еластичне тісто.
![Фото 5 Розкладаємо тісто по формочках.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/deko.jpg)
Тісто рівномірно викласти у формочки (у мене формочки маленькі – вийшло 12 корзинок). Запікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 15 хв. Спечені корзинки виходять ніжними і крихкими, тому виймати їх з формочок слід обережно.
![Фото 6 Доводимо до кипіння молоко.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/moloko.jpg)
Готуємо заварний крем.
Молоко поставити на вогонь і довести до кипіння.
![Фото 7 Викладаємо в посудину жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/+vanil.jpg)
В посудину викласти 4 жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор. Добре перетерти ложкою до однорідної маси.
![Фото 8 Додаємо гаряче молоко.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/+moloko.jpg)
До перетертої маси вилити частину гарячого молока (яке щойно закипіло), швидко розмішати ложкою і, помішуючи, долити решту молока. Все розмішати до однорідного стану.
![Фото 9 Заварюємо крем на малому вогні.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/krem.jpg)
Отриману масу в каструлі поставити на малий вогонь і постійно та інтенсивно помішувати до загустіння крему. Потім відставити з вогню і охолодити.
Інтенсивно помішувати масу слід для того, щоб не утворилися грудки, та якщо все ж таки грудки утворились, – перетріть крем через сито.
![Фото 10 Тарталетки з ягодами і заварним кремом готові.](files/vypichka/tartaletky-yagodamy-kremom/gotovo.jpg)
Корзинки наповнити кремом, зверху викласти ягоди. Тарталетки (корзинки) з ягодами і заварним кремом готові.