В’ялені помідори

В’ялені помідори. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • помідори - 1 кг
  • часник - 1 зубчик
  • розмарин - 1 гілочка
  • сушений орегано - 1 / 2 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • оливкова олія
В’ялені помідори.
Приготування в’ялених помідорів:

Для в’ялення найкраще підходять помідори сорту “сливка” і їм подібні, оскільки вони мають товсті м’ясисті стінки. Помідори повинні бути стиглі (але не перестиглі), невеликі, приблизно однакового розміру.
В’ялені помідори можуть бути чудовим додатком до салатів, супів, різноманітних начинок (наприклад для піци), рибних та м’ясних страв. Також з таких помідорів роблять соуси (дуже популярним соусом з в’ялених помідорів є червоний песто). Гарно смакують такі томати навіть зі скибкою чорного хліба. А олія, в якій зберігались помідори, стане чудовою заправкою до будь-якого салату :)
Є два способи в’ялення помідорів: на сонці, на повітрі і в духовці. Нижче я опишу приготування в’ялених помідорів в духовці.

Очищені помідори.
Помідори помити, просушити, розрізати навпіл і, за допомогою маленької ложки, очистити їх від насіння і перегородок.
Поомідори на деко.
Деко застелити пергаментним папером, змастити олією і викласти підготовлені помідори як на фото. Томати посолити, поперчити і помістити в розігріту духовку.
Вялені помідори.
Сушити помідори слід при мінімальній температурі духовки, приблизно 4 год. (для кращої циркуляції повітря можна трошки привідкрити дверцята духовки). Тривалість в’ялення помідорів залежить від їхнього розміру: чим більші помідори, тим довше вони будуть сушитися. Готові помідори повинні бути достатньо висушеними і еластичними водночас.
Спеції.
Поки помідори охолоджуються, слід приготувати спеції. Зубчик часнику нарізати тоненькими плюстерками, листочки розмарину відділити від стебла.
Часник, орегано і розмарин в банці.
На дно чистої, простерилізованої невеликої банки (~ 300 мл) викласти половину підготовленого часнику, розмарину і дрібку орегано.
Викладаємо помідори.
Влити на дно банки трохи олії і щільно викласти половину в’ялених помідорів.
Знову викладаємо спеції.
На помідори викласти решту спецій (часник, орегано, розмарин) і знову влити трохи олії. Олія заливається частинами для того, щоб уникнути утворення повітряних бульбашок, що може призвести до швидкого псування продукту.
Наливаємо оливкову олію. В’ялені помідори готові.
Потім викласти решту помідорів і залити їх олією. Олія повинна повністю покривати помідори, інакше вони будуть псуватися. Приготовлені таким чином томати зберігаються до 6 міс. в прохолодному темному місці (холодильнику, півниці). В’ялені помідори готові.
При подачі салат прикрасити зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 48703
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-08-10
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (3):Марія | 2013-05-02
Дуже хороший рецепт! Дякую за рецепт.))) Я наче побувала в Італії!!
Оксана | 2015-01-11
Дуже смачно. Дякую.
Люба | 2015-01-11
На здоров’я. Рада, що Вам сподобався рецепт :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору