Лимонні кекси

Лимонні кекси. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 130 г
  • яйця - 4 шт.
  • родзинки - 100 г
  • коньяк - 1 ст. л.
  • сода харчова - 1 / 2 ч. л.
  • сік лимона - 1 ст. л.
  • цедра одного лимона
  • борошно - 200 г
  • цукрова пудра (за бажанням)
Лимонні кекси.
Приготування лимонних кексів.

Для приготування кексів слід використовувати інгредієнти кімнатної температури.

Наливаємо в родзинки коньяк.
Родзинки добре промити і залити коньяком. Залишити їх на пів години, час від часу перемішувати.
Терта цедра лимона.
На дрібній терці натерти цедру лимона.
Збиваємо міксером вершкове масло з цукром.
В посудину викласти розм’якле масло і цукор, збити міксером на максимальній швидкості до світлої однорідної маси.
Додаємо жовтки і збиваємо міксером.
Жовтки відділити від білків. В масло поступово додавати по одному жовтку, постійно збиваючи міксером. Білки будемо використовувати пізніше.
Додаємо цедру і сік лимона.
Додати цедру і сік лимона. Знову все збити міксером.
Додаємо просіяне борошно і гашену лимонним соком соду.
Потім додати просіяне борошно і гашену лимонним соком соду, перемішати ложкою, або міксером на мінімальній швидкості.
Додаємо збиті білки.
Далі збити білки в густу штивну піну. Приблизно 1 / 3 частину білків додати до тіста і збити міксером.
Додаємо решту білків і родзинки.
Потім додати решту білків і родзинки з коньяком, все акуратно перемішати ложкою.
Викладаємо тісто у форми.
Форми викласти на деко, де будуть випікатися кекси і наповнити їх на 2 / 3 тістом (якщо для випікання використовуються металеві форми, то їх слід попередньо змастити маслом). Випікати кекси в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30-35 хв.
Лимонні кекси готові.
Лимонні кекси готові. Охолоджені кекси за бажанням можна притрусити цукровою пудрою.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 29000
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-05
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (16):Ната | 2013-03-06
Велике дякую за рецепт! Кексики СУПЕР!
Люба | 2013-03-06
Ната, на здоров’я!
Яна | 2013-05-09
Суперові я пекла мені дуже сподобалися. Дякую за рецепт.
Настя | 2014-01-29
А чи можна без коньяку?
Люба | 2014-01-29
Настя, можете спробувати :)
Тася | 2014-06-01
А соду обов’язково гасити лимонним соком чи можна оцтом?
Люба | 2014-06-01
Можна погасити соду оцтом.
Орися | 2015-01-17
А які краще форми силіконові чи залізні?
Люба | 2015-01-17
Для цієї випічки мені більше подобаєтья використовувати силіконові форми.
Орися | 2015-01-18
А скільки виходить грамм маси з однієї закотовки?
Люба | 2015-01-18
Не знаю, я не важила :)
Дарина | 2015-07-31
Кекси супер.
Тетяна | 2017-05-02
А паперові формочки треба змащувати??
Люба | 2017-05-03
Ні, паперові формочки змащувати не потрібно.
Юля | 2018-05-01
Получилось вкусно, но лимон вообще не чувствуется. Нужно больше сока добавлять.
Анна | 2018-10-21
Кекси супер! Приготувала на день народження дочки, усі аж пальчики облизували!;)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору