Приготування супу-пюре з гарбуза.
Якщо вам до вподоби смак гарбуза, – обов’язково приготуйте цей смачний осінній суп. Він гарно смакує зі смаженим гарбузовим насінням. Також цей суп можна подавати з твердим тертим сиром “Пармезан” / “Грана падано”, зі смаженою шинкою чи беконом, або (як і будь-який суп-пюре) з хрумкими сухариками.
![Фото 1 Запікаємо гарбуз.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/garbuz.jpg)
Гарбуз очистити від насіння, помістити його зрізом вверх в розігріту до 200 °С духовку на 40-45 хв.
![Фото 2 Порізана кільцями цибуля-порей.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/porey.jpg)
Цибулю порей нарізати кільцями.
![Фото 3 Порізана півкружальцями цибуля.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/cybulya.jpg)
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями.
![Фото 4 Порізані кубиками томати.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/tomaty.jpg)
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками. Щоб легко зняти шкірку, помідори слід на 20 с. опустити в киплячу воду.
![Фото 5 Порізаний плюстерками часник.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/chasnyk.jpg)
Часник подрібнити ножем.
![Фото 6 Натертий на дрібній терці корінь імбиря.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/imbyr.jpg)
Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
![Фото 7 Порізаний кубиками гарбуз.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/garb.jpg)
Печений гарбуз очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками.
![Фото 8 Вершкове масло в каструлі.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/maslo.jpg)
В каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю порей і ріпчасту цибулю.
![Фото 9 Ріпчаста цибуля і цибуля-порей смажаться.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/+cybulya.jpg)
Смажити на середньому вогні до прозорого стану.
![Фото 10 Додаємо часник і імбир.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/+imb.jpg)
Потім додати часник і імбир , помішуючи, смажити 1 хв.
![Фото 11 Додаємо томати.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/+tomaty.jpg)
Додати нарізані помідори, смажити 10-15 хв., періодично помішуючи.
![Фото 12 Додаємо гарбуз і заливаємо воду.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/+garbuz.jpg)
Потім в каструлю викласти нарізаний гарбуз, додати 1 л. води, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 20 хв.
![Фото 13 Смажимо насіння гарбуза.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/nasinnya.jpg)
Тим часом на середньому вогні обсмажити на сухій сковороді гарбузове насіння. Насіння слід постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.
![Фото 14 Блендером доводимо вміст каструлі до стану пюре.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/blender.jpg)
Зварений гарбуз з овочами подрібнити блендером до стану пюре.
![Фото 15 Доливаємо в каструлю вершки.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/+vershky.jpg)
Додати вершки.
![Фото 16 Додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо. Суп-пюре з гарбуза готовий.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/gotovo.jpg)
Поперчити, добре посолити, помішуючи, довести до кипіння і відставити з вогню.
![Фото 17 Втискаємо в рис дві головки часнику.](files/pershi/sup-pyure-garbuza/gotovo1.jpg)
Суп розлити в порційні тарілки і посипати смаженим гарбузовим насінням. Суп-пюре з гарбуза готовий.