Вінегрет
Інгредієнти:
- картопля - 400 г
- буряк - 300 г
- морква - 200 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- квашена капуста (без соку) - 200 г
- квашені огірки - 200 г
- червона квасоля - 2 / 3 склянки
- соняшникова олія
- сіль, чорний мелений перець
Приготування вінегрету.
Квасолю відварити до готовності.
Також зварити буряк ...
... і картоплю з морквою.
Цибулю очистити, порізати дрібними кубиками.
Картоплю очистити і порізати кубиками.
Буряк очистити, порізати кубиками.
Моркву очистити, порізати кубиками.
Квашені огірки також порізати кубиками.
Квашену капусту відтиснути від зайвої рідини.
У велику посудину викласти всі підготовлені овочі (картоплю, цибулю, капусту, моркву, квасолю, огірки) крім буряка, заправити олією і перемішати.
Буряк також в окремій посудині заправити олією, перемішати ...
... і викласти в посудину до всіх овочів, посолити, поперчити ...
... і знову все ретельно перемішати. Вінегрет готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 308086
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (34):Дуже вкусно)2018-04-05
Велике спасибі. Дуже смачний і простий за приготуванням.
Тут нема що сподіватись що це сподобається!!!! Це обов’язково сподобається... Дуже смачно!!! Дякую.
Пропоную замісить соняшникової олії додати олію з льону, що додає своєрідний смак та аромат. А так - все супер... :)
Андрій, дякую за пораду, обов’язково спробую :)
Дійсно смачно! Спасибі за чудовий рецептик!
Дякую за чудовий рецепт.
Класно я його обажаю, але я без огірка готував, тепер попробкю з огірком!
Дуже дякую вам, класно.
Набагато швидше приготувати вінігрет, якщо складові порізати на кубики в сирому вигляді і зварити на пару.
Думаю це неправильний підхід бо так випаруються поживні речовини а цілими зберігаються.
А мені здається, коли готує на пару якраз все корисне зберігається...
Навіщо вінегрету квашена капуста?
Соню, тому що з квашеною капустою вінегрет нам більше смакує :)
У нас Різдво і виникла суперечка на рахунок інгредієтів квашена капуста та огірок. Смачно коли є одне з другим, а на рахунок готування сирим на пару це помилка. Всі корисні вітаміни випаровуються. Дякую за рецепт хоч сам і кухар, але з часом забуваєш чому навчався років 30 назад.
Вінегрет просто отпад! Пальчики оближеш.
Чому буряк окремо заправляється олією від решти складових?
Сашко, це робиться для того, щоб олія обволікла шматочки буряка, і, таким чином, не дозволила йому інтенсивно замалювати своїм бурячковим кольором всі інші інгредієнти.
Можна замість квашеної капусти дати морську (з селерою чи без). Також дуже смачно.
Ой дуже дякую!
Як на мене квашена капуста лишня.
Я сьогодни робила вінігрет дуже смачний))))
Няма яка, аж слинка тече, як від побаченого лимона))
Колись жив в Кривому Озері, так ось бабуся готувала вінігрет, та добовляла трішечки цукрового бурячку. Смак був незабутній.
А можна замість вареної квасолі додати консервовану?
Супер! Я ще буряк запікаю в духовці: чищу, розрізаю на 2 чи на 4 частини, загортаю щільно в алюмінієву фольгу, кладу в жаростійку посудину і печу хвилин 50 в 200 градусів. Виходить дуже соковитий і запашний бурячок. Ще моркву так спробую запекти. А замість картоплі – батат або топінамбур, теж дуже смачно (і менш клорійно, якщо комусь важливо).
Гммм, звучить дуже цікаво 🤨🤔😀👍🏻
Я завжди робила без квашеної капусти. Сьогодні по вашому рецепту додала. Так також смачно. Дякую.
Мирославо, на здоров'я :)
А не буде дуже кислий,коли капуста і огірок?
Надіє, як на мій смак, в рецепті все чудово 😊 Ви спробуйте і, за потреби, щось підкорегуєте на свій смак 😊
Дякую, в процесі приготування Вінегрету за Вашим рецептом🤗