![Фото 1 Порізана кубиками ріпчаста цибуля.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/cybulya.jpg)
Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
![Фото 2 Порізана соломкою морква.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/morkva.jpg)
Моркву почистити і нарізати соломкою або натерти на крупній терці.
![Фото 3 Очищені від шкірки і порізані кубиками помідори.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/tomaty.jpg)
Помідори занурити в киплячу воду на 20 с., потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Очищені томати порізати кубиками.
![Фото 4 Цибуля і морква обсмажуються.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/smazh.jpg)
В каструлю налити 3 ст. л. оливкової олії, розігріти її, викласти туди цибулю з морквою і, періодично помішуючи, на середньому вогні смажити 8-10 хв.
![Фото 5 Рис обсмажується.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/rys.jpg)
Тим часом на сковороді розігріти решту оливкової олії (2 ст. л.) і на ній обсмажити рис. Смажити 2-3 хв., постійно помішуючи.
![Фото 6 Доливаємо вино до рису.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/vyno.jpg)
Потім до рису додати вино, перемішати і на середньому вогні потримати ще 5 хв., поки вино не випарується.
![Фото 7 Додаємо до цибулі з морквою помідори.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/+tomaty.jpg)
До смаженої цибулі і моркви додати порізані томати і, періодично помішуючи, смажити приблизно 5 хв. Після цього овочі подрібнити блендером до стану пюре.
![Фото 8 Додаємо в каструлю воду.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/voda.jpg)
До овочевого пюре додати 4 склянки води, перемішати і швидко довести до кипіння.
![Фото 9 Додаємо в каструлю рис.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/+rys.jpg)
Додати напівготовий рис ...
![Фото 10 Приправляємо сіллю, перцем і цукром.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/+spetsiyi.jpg)
... сіль, перець і цукор. Перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
![Фото 11 Січена зелень петрушки і дрібно порізаний часник.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/petrushka-chasn.jpg)
Зелень петрушки і часник подрібнити ножем.
![Фото 12 Додаємо в каструлю мідії.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/+midiyi.jpg)
До супу додати стебло селери, петрушку, часник і мідії. Все перемішати, швидко довести до кипіння, і на середньому вогні, накривши кришкою, варити ще 5 хв. Потім стебло селери вийняти з каструлі.
![Фото 13 Томатний суп з мідіями готовий.](files/pershi/tomatnyj-sup-midiyamy/gotovo.jpg)
Суп розлити у порційні тарілки і, за бажанням, притрусити січеною зеленню петрушки. Томатний суп з мідіями готовий.