Томатний суп з мідіями

Томатний суп з мідіями. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • мідії очищені (заморожені) - 250 г
  • помідори - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 100 г
  • морква - 100 г
  • рис довгозерний - півсклянки
  • біле сухе вино - півсклянки
  • петрушка - півпучка (невеликого)
  • селера - одне стебло
  • часник - 2-3 зубці
  • оливкова олія - 5 ст. л.
  • цукор - 1 / 2 - 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець за смаком
  • вода - 4 склянки
Томатний суп з мідіями.
Приготування томатного супу з мідіями.
Порізана кубиками ріпчаста цибуля.
Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками.
Порізана соломкою морква.
Моркву почистити і нарізати соломкою або натерти на крупній терці.
Очищені від шкірки і порізані кубиками помідори.
Помідори занурити в киплячу воду на 20 с., потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Очищені томати порізати кубиками.
Цибуля і морква обсмажуються.
В каструлю налити 3 ст. л. оливкової олії, розігріти її, викласти туди цибулю з морквою і, періодично помішуючи, на середньому вогні смажити 8-10 хв.
Рис обсмажується.
Тим часом на сковороді розігріти решту оливкової олії (2 ст. л.) і на ній обсмажити рис. Смажити 2-3 хв., постійно помішуючи.
Доливаємо вино до рису.
Потім до рису додати вино, перемішати і на середньому вогні потримати ще 5 хв., поки вино не випарується.
Додаємо до цибулі з морквою помідори.
До смаженої цибулі і моркви додати порізані томати і, періодично помішуючи, смажити приблизно 5 хв. Після цього овочі подрібнити блендером до стану пюре.
Додаємо в каструлю воду.
До овочевого пюре додати 4 склянки води, перемішати і швидко довести до кипіння.
Додаємо в каструлю рис.
Додати напівготовий рис ...
Приправляємо сіллю, перцем і цукром.
... сіль, перець і цукор. Перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
Січена зелень петрушки і дрібно порізаний часник.
Зелень петрушки і часник подрібнити ножем.
Додаємо в каструлю мідії.
До супу додати стебло селери, петрушку, часник і мідії. Все перемішати, швидко довести до кипіння, і на середньому вогні, накривши кришкою, варити ще 5 хв. Потім стебло селери вийняти з каструлі.
Томатний суп з мідіями готовий.
Суп розлити у порційні тарілки і, за бажанням, притрусити січеною зеленню петрушки. Томатний суп з мідіями готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6533
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-05
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (1):Olena Zelena | 2017-06-25
Дуже просто, смачно і вишукано!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору