Чахохбілі
Інгредієнти:
- курячі стегна - 1 кг
- помідори - 500 г
- ріпчаста цибуля - 400 г
- болгарський перець - 150 г
- часник - 5-6 зубчиків
- петрушка - 1 пучок
- коріандр - 1 ч. л.
- хмелі-сунелі - 1 / 2 ч. л.
- мелений гострий червоний перець - 1 / 2 ч. л.
- свіжомелений чорний перець, сіль - за смаком
- вода - 1 склянка (200 г)
Приготування чахохбілі.
![Фото 1 Шматки курячих лапок.](files/drugi/chahohbili/kury.jpg)
Курячі стегна промити, обсушити і нарізати крупними шматками.
![Фото 2 Нарізана півкільцями цибуля.](files/drugi/chahohbili/cybulya.jpg)
Цибулю очистити, нарізати півкільцями.
![Фото 3 Очищені від шкірки і порізані кубиками помідори.](files/drugi/chahohbili/tomaty.jpg)
Помідори занурити в киплячу воду на 20 с., потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Очищені томати порізати кубиками.
![Фото 4 Нарізаний соломкою болгарський перець.](files/drugi/chahohbili/perets.jpg)
Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати короткою соломкою.
![Фото 5 Кури обсмажуються.](files/drugi/chahohbili/smazh.jpg)
На гарячій сковороді розігріти соняшникову олію (1-2 ст. л.), викласти туди курячі стегна і на великому вогні рівномірно обсмажити їх до рум’яної скоринки. Солі наразі не додавати!
![Фото 6 Додаємо до смажених кур цибулю.](files/drugi/chahohbili/+cybulya.jpg)
Потім додати нарізану цибулю і, час від часу помішуючи, смажити 5 хв. на великому вогні.
Обсмажені стегна і цибулю викласти в сотейник.
![Фото 8 Додаємо в сотейник помідори, перець і воду.](files/drugi/chahohbili/voda.jpg)
Слідом викласти нарізані помідори і болгарський перець, налити воду.
![Фото 9 Додаємо спеції.](files/drugi/chahohbili/spetsiyi.jpg)
Потім вміст сотейника добре посолити, поперчити, додати коріандр, хмелі-сунелі і червоний гострий перець. Все перемішати, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 20 хв., до готовності курки.
![Фото 10 Дрібно нарізані петрушка і часник.](files/drugi/chahohbili/petrushka+chasnyk.jpg)
Тим часом зелень петрушки і часник подрібнити ножем.
![Фото 11 Додаємо в сотейник петрушку і часник. Чахохбілі готове.](files/drugi/chahohbili/+zelen.jpg)
Коли курятина готова, – сотейник відставити з вогню, викласти туди часник і петрушку, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хв. Чахохбілі готове.
Подавати чахохбілі з рисом, притрусивши січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24849
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-07
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (16):Спробувала – і закохалася! Супер рецепт! Один з найулюбленіших! Дякую.
Про авторське право написано, що повне чи часткове капіювання матеріалів сайта заборонено - це зрозуміло, але якщо при копіюванні подавати адресу сайта чи тоді можливо копіювати? Хочеться передрукувати деякі рецепти і разом з тим вказати джерело їхнього походження.
Богдане, вказавши джерело, звісно можете скористатись матеріалами сайту :)
Супер рецепт! Дякую Вам!
Дуже смачна страва і легко готується ) Спасибі за рецепт!
Дуже смачно!!! Просто бомба!
Готувала чахохбілі, пані Любцю, за вашим рецептом в мультиварці. Виходить трошки ніжніше ніж при тушінні на газі. Швидко і дуже СМАЧНО! Дякую. Натхнення вам!
Тетяно, дякую Вам за відгук і побажання. Всього Вам найкращого!
Чи можна цю страву подавати як перше блюдо?
Чахохбілі це все ж таки підлива, але, якщо комусь засмакує зі скибкою хліба, – то чому б і ні :)
Що сюди на гарнір підходить? Крім картоплі :)
Уляно, чахохбілі ще гарно смакує з рисом.
Люба я вибачаюсь, але в мене таке питання, Води всього 200мл я вірно зрозумів?
Олександре, ви все правильно зрозуміли, води потрібно всього 200 мл.