Сирне печиво
Інгредієнти:
- борошно - 200 г
- сир кисломолочний (нежирний) - 200 г
- вершкове масло - 200 г
- яйця - 1 шт.
- цукор - 50 г
- ванільний цукор - 1 / 3 пачки
Приготування сирного печива.
Сир перетерти через сито, грудки нам не потрібні :)
На стільниці просіяти борошно, додати дуже холодне масло. Всі наступні кроки потрібно робити максимально швидко, щоб масло не розтануло.
Масло з борошном посікти ножем до стану крупних крихт.
Додати сир і жовток (білок відкласти, ним будемо змащувати печиво).
Замісити ніжне тісто і поставити його на 15 хв. в холодильник.
На присипаній борошном стільниці розкатати охолоджене тісто. Товщина тіста повинна бути приблизно 1 см.
Тісто скласти в три рази, як на фото, і знову поставити його в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити 2-3 рази.
Потім тісто розкачати товщиною 5-6 мм…
…і витиснути кружечки за допомогою склянки або формочки.
В тарілці змішати цукор з ванільним цукром. Печиво змастити білком і змащеним боком вмокнути в цукор. Потім викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Папір змастити маслом. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30 хв. на верхньому ярусі.
Сирне печиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 64401
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-28
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (27):Дуже смачне печиво. Дітям сподобалось, сьогодні буду робити вже дві порції. Дякую за рецепт.
Дуже смачне печиво, але на велику сім'ю треба 2 порції робити:). Смакота!!!
Скажіть, а чи можна сир потерти на терку??
Я не думаю, що скориставшись теркою, ви отримаєте однорідний сир без жодної грудочки. Але, якщо немає сита, то можна випробувати і такий варіант, або одразу купити однорідний пастоподібний сир :)
А до тіста не потрібно цукру..???
Цукор до тіста не додається.
Завтра і я вже спробую))) А через м’ясорубку можна сир?
Cмакота неймовірна)))
Печиво смакота!
Дякую за рецепт, печиво дуже смачне.
На здоров’я! Рада, що Вам сподобався рецепт :)
Дуже смачне і легко готується))) дякуємо))
Скажіть будь ласка тісто складати тричі і холодильник і за кожен раз розкатувати чи просто складати?
Оксано, тісто потрібно кожен раз розкачувати.
Вже декілька разів робила, дуже смачно! Дякую.
Печиво просто супер ням ням.
У мене, нажаль, не вийшло((! Точніше вийшло, але ніяке... ніби все робила по рецепту, шкода...
Дуже смачно!
Чому в рецепті немає соди або розпушувача?
Оксано, в оригінальному рецепті (а рецепт я брала з книги Дарії Цвек «Солодка випічка») ні про соду, ні про розпушувач не говорилось. Печиво і без цих інгредієнтів виходить чудове :)
Дуже дякую за таке смачне печиво,яке стало улюбленим печевом моїх діток.
Світлано, нехай смакують дітки на здоров’я :)
Доброго дня. Знайшла Ваш рецепт в Дарії Цвек. І там є сода погашення лиманом чи оцтом.
Дякую за рецепт!