Сирне печиво

Сирне печиво.
Інгредієнти:
  • борошно - 200 г
  • сир кисломолочний (нежирний) - 200 г
  • вершкове масло - 200 г
  • яйця - 1 шт.
  • цукор - 50 г
  • ванільний цукор - 1 / 3 пачки
Сирне печиво. Інгредієнти.
Приготування сирного печива.
Перетираємо сир через сито.
Сир перетерти через сито, грудки нам не потрібні :)
Охолоджене масло січемо з борошном до стану крупних крихт.
На стільниці просіяти борошно, додати дуже холодне масло. Всі наступні кроки потрібно робити максимально швидко, щоб масло не розтануло.
Посічене масло з борошном.
Масло з борошном посікти ножем до стану крупних крихт.
Додаємо до масла з борошном перетертий сир і жовток.
Додати сир і жовток (білок відкласти, ним будемо змащувати печиво).
Сирне тісто готове.
Замісити ніжне тісто і поставити його на 15 хв. в холодильник.
Розкачане сирне тісто.
На присипаній борошном стільниці розкатати охолоджене тісто. Товщина тіста повинна бути приблизно 1 см.
Складене сирне тісто.
Тісто скласти в три рази, як на фото, і знову поставити його в холодильник на 15 хв. Цю операцію повторити 2-3 рази.
Сирне тісто розкачане до товщини 6-7 мм.
Потім тісто розкачати товщиною 5-6 мм…
Витиснені з тіста кружечки.
…і витиснути кружечки за допомогою склянки або формочки.
Кружечки з сирного тіста змащуємо білком, посипаємо цукром і викладаємо на деко.
В тарілці змішати цукор з ванільним цукром. Печиво змастити білком і змащеним боком вмокнути в цукор. Потім викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Папір змастити маслом. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 30 хв. на верхньому ярусі.
Вареник з лівером.
Сирне печиво готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 49957
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-11-28
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (25):Мирося | 2013-02-27
Дуже смачне печиво. Дітям сподобалось, сьогодні буду робити вже дві порції. Дякую за рецепт.
nata | 2014-03-26
Дуже смачне печиво, але на велику сім'ю треба 2 порції робити:). Смакота!!!
33olga33 | 2014-06-28
Скажіть, а чи можна сир потерти на терку??
Люба | 2014-06-28
Я не думаю, що скориставшись теркою, ви отримаєте однорідний сир без жодної грудочки. Але, якщо немає сита, то можна випробувати і такий варіант, або одразу купити однорідний пастоподібний сир :)
33olga33 | 2014-06-28
А до тіста не потрібно цукру..???
Люба | 2014-06-28
Цукор до тіста не додається.
Марта | 2014-09-12
Завтра і я вже спробую))) А через м’ясорубку можна сир?
Марта | 2014-09-15
Cмакота неймовірна)))
Дана | 2015-01-24
Печиво смакота!
Леся | 2015-02-08
Дякую за рецепт, печиво дуже смачне.
Люба | 2015-02-08
На здоров’я! Рада, що Вам сподобався рецепт :)
Вікторія | 2015-02-23
Дуже смачне і легко готується))) дякуємо))
Люба | 2015-02-23
Прошу :)
Оксана | 2015-10-09
Скажіть будь ласка тісто складати тричі і холодильник і за кожен раз розкатувати чи просто складати?
Люба | 2015-10-10
Оксано, тісто потрібно кожен раз розкачувати.
Надін | 2016-05-10
Вже декілька разів робила, дуже смачно! Дякую.
Люба | 2016-05-10
На здоров’я :)
Уляна | 2016-08-01
Печиво просто супер ням ням.
Марія | 2016-11-09
У мене, нажаль, не вийшло((! Точніше вийшло, але ніяке... ніби все робила по рецепту, шкода...
Софія | 2016-12-03
Дуже смачно!
Оксана | 2017-02-22
Чому в рецепті немає соди або розпушувача?
Люба | 2017-02-23
Оксано, в оригінальному рецепті (а рецепт я брала з книги Дарії Цвек «Солодка випічка») ні про соду, ні про розпушувач не говорилось. Печиво і без цих інгредієнтів виходить чудове :)
Світлана | 2017-03-09
Дуже дякую за таке смачне печиво,яке стало улюбленим печевом моїх діток.
Люба | 2017-03-10
Світлано, нехай смакують дітки на здоров’я :)
R | 2018-08-28
Доброго дня. Знайшла Ваш рецепт в Дарії Цвек. І там є сода погашення лиманом чи оцтом.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору