Бурячки з хроном

Бурячки з хроном.
Інгредієнти:
  • буряк - 1 кг.
  • хрін (корінь) - 150 г (або за смаком)
  • оцет - 4 ст. л.
  • цукор - 2 ч. л.
  • сіль - 2 ч. л.
Бурячки з хроном. Інгредієнти.
Приготування бурячків з хроном.

Бурячки з хроном дуже популярна страва на західній Україні. Зазвичай такі бурячки подають до холодцю, копченого м’яса (шинки, ковбаси і т.п.).

Буряк вариться.
Буряк помити, відварити до готовності. Варити 2-2,5 год.
Натертий на дрібній терці буряк.
Буряк остудити, очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
Натертий на дрібній терці хрін.
Корінь хрону помити, очистити від шкірки і також натерти на дрібній терці, але вже на тій, що з зубчиками.
З’єднуємо інгредієнти і заправляємо салат.
В посудину викласти натерті бурячки, хрін, приправити оцтом, цукром, сіллю. Все ретельно перемішати. Зберігати у скляній банці, щільно закритій кришкою, щоб хрін не втратив свою гостроту.
Бурячки з хроном готові.
Бурячки з хроном готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 153048
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-06
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (9):Іванна | 2013-04-07
Дуже смачна їжа бурячки з хроном.
Смакота | 2014-01-11
Дякую, – вперше готую, скориставсь Вашим рецептом.
Люба | 2014-01-11
На здоров’я :)
Ліля | 2015-10-01
А ми солі не додаємо. В тому весь секрет і смак.
Орися | 2016-04-28
Клас!
Денис | 2017-06-07
Все вийшло. Смакота! Спочатку не додав цукор, було так собі, а з цукром смак покращився.
Олег | 2019-03-26
Спробував без солі. Оцінив. Додав сіль. Більше не буду додавати, або принаймі додам меньше. А так – робив вже не раз, в банці з кришкою може стояти в холодильнику довго.
Віра | 2019-04-26
Дякую за рецепт. Смак дитинстваУ нас на Одещині кажуть з хрІном. де ж той корінь брати? Скористаюсь промисловим з баночки. На Західній, кажуть, хрін на Великдень до церкви носять для освячення. Хай Бог береже Україну.
Інгвар | 2022-10-26
Ніякої солі, сіль перебиває усю пікантність бурячків. На 1кг уже натертого буряка даю 4 ст.л. оцету і 2 ст.л. цукру. Хрін на любителя - 100 150 200 гр.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору