
Гриби замочити наніч. Потім залити їх чистою водою і варити до готовності (я варю 1 год.). Після цього грибний бульйон злити і процідити через дрібне сито. На цьому бульйоні будемо варити борщ.

Буряк помити і також відварити до готовності.

Готуємо вушка. Цибулю порізати дрібними кубиками.

Відварені гриби пропустити через м’ясорубку або подрібнити ножем.

Цибулю злегка підрум’янити на соняшниковій олії.

Потім додати гриби, посолити, поперчити і разом з цибулею смажити 3-5 хв. на середньому вогні.

На стільницю висипати борошно, зробити в ньому невелике заглиблення і розбити туди яйце, додати дрібку солі і злегка перемішати рукою.

Потім, поступово додаючи воду, замісити тісто.

На присипаній борошном стільниці дуже тоненько (приблизно 1-1,5 мм) розкачати тісто. Далі формочкою чи стаканчиком витиснути кружечки діаметром 4 см, або порізати тісто на квадратики зі стороною приблизно 4 см.

На кружечок викласти трошки грибної начинки, щільно зліпити краї докупи і з’єднати кінці отриманого вареника (як на фото).

Якщо ж тісто порізати на квадратики, то отримаємо ось такі гострі вушка :)

Вушка викласти в каструлю з киплячою підсоленою водою, довести до кипіння і варити 1-2 хв. Готові вушка перемастити олією, щоб вони не злипалися.

Готуємо борщ. Варений буряк очистити від шкірки і натерти на крупній терці.

Цибулю нарізати короткою соломкою …

… і обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.

Потім додати буряк і оцет. Все перемішати і тушкувати 3-5 хв.

Після цього буряк додати до киплячого грибного бульйону.

Слідом додати лавровий лист, сіль, чорний мелений перець. Швидко довести до кипіння, на малому вогні поварити ще 3-4 хв. і відставити з вогню.

Борщ налити в порційні тарілки, викласти вушка і притрусити січеною зеленню кропу.
За бажанням, в кожну тарілку можна витиснути невеликий зубчик часника.
Борщ з вушками готовий.