Смажений лосось з грейпфрутовим соусом

Смажений лосось з грейпфрутовим соусом.
Інгредієнти:
  • лосось - 1,2 кг
  • оливкова олія - 5 ст. л.
  • часник - 4 дольки
  • лимон - 1 / 2 шт.
  • сіль, чорний і білий свіжомелений перець
Інгредієнти для соусу:
  • яйця (жовтки) - 3 шт.
  • грейпфрут червоний (середнього розміру) - 1 шт.
  • оливкова олія - 10 ст. л.
  • коріандр - 1 ч. л. (без вершка)
  • сіль, свіжомелений чорний перець
  • цукор (при потребі)
Смажений лосось з грейпфрутовим соусом. Інгредієнти.
Приготування смаженого лосося з грейпфрутовим соусом.
Жовтки і мелений коріандр.
Рибу очистити від луски, промити, обсушити паперовим рушником і порізати на шматки (як на фото) товщиною 2,5-3 см.
Додаємо цедру і сік грейпфрута.
Шматки лосося викласти у велику посудину, посолити, додати лимонний сік і свіжомелений білий і чорний перець. Акуратно перемішати.
Соус на паровій бані.
Дольки часника розчавити ножем (як на фото) і очистити.
Додаємо олію.
Потім до риби додати часник і оливкову олію. Ще раз добре перемішати, накрити кришкою і залишити маринуватися на 30-40 хв. Під час маринування рибу слід ще 1-2 рази перемішати.
Грейпфрутовий соус.
Поки риба маринується, готуємо грейпфрутовий соус.
Льсось смажиться.
Рибу обмокнути в маринаді і смажити на розігрітій сковороді приблизно по 4 хв. з кожного боку. Вогонь під сковорідкою повинен бути трохи більший за середній.
Смажений лосось з грейпфрутовим соусом.
Обсмажені, ще гарячі шматки лосося полити грейпфрутовим соусом і подавати до столу. Смажений лосось з грейпфрутовим соусом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 10677
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-27
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору