За бажанням, до цієї страви можна додати трошки пекучого перцю. Подають куряче філе по-китайськи з відвареним рисом.
Куряче філе нарізати невеликими смужками.
Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і нарізати крупною соломкою.
Часник подрібнити ножем.
В сковорідку налити олію, добре розігріти, викласти шматочки філе, посолити і злегка обсмажити (до білого кольору). Потім обсмажене філе викласти на тарілку.
Потім в цю ж сковорідку викласти болгарський перець і також злегка обсмажити.
До перцю додати часник і смажити ще 1 хв., помішуючи.
В окремій посудині змішати всі інгредієнти для соусу (соєвий соус, бальзамічний оцет, вода, цукор, крохмаль).
Обсмажене куряче філе додати до перцю з часником, туди ж налити підготовлений соус і, час від часу помішуючи, тушкувати на малому вогні до готовності курятини і легкого загустіння соусу (приблизно 10 хв.). Якщо соус вийде надто густим, до нього можна додати трошки води. При потребі страву досолити.
Філе з перцем викласти на відварений рис, полити соусом і подавати до столу. Куряче філе по-китайськи готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 57503
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-02-11
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (11):Людмила | 2013-11-01
Смакота!!!
Вікторія | 2015-09-03
Дуже смачна страва, надзвичайно просто і швидко готується. Дуже виручає коли дуже зайнята, коли «гості на порозі» і коли просто лінь. Дякую за рецепт, китайці молодці))
Люба | 2015-09-04
На здоров’я :)
Інна | 2015-09-09
А чим можна замінити бальзамічний оцет?
Люба | 2015-09-10
Інно, гадаю, що в даному рецепті його не варто замінювати іншим інгредієнтом.
Оля | 2016-08-13
Дуже дякую за такий чудовий рецепт! Дуже смачно, легко та швидко!!! :)
Люба | 2016-08-13
Прошу :)
Оля | 2017-07-31
На скільки порцій це?
Люба | 2017-08-01
Олю, якщо їсти з рисом,
то, думаю, 3-4 порції буде.
Галина | 2023-10-01
Чи можна замінити оцет на звичайний?
Люба | 2023-10-02
Галино, теоретично, звичайно, можна, але я б не рекомендувала.