Морква по-корейськи
Інгредієнти:
- морква - 500 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3-4 зубчики
- соняшникова рафінована олія - 100 мл.
- оцет 9% - 1-2 ст. л.
- цукор - 1 ч. л.
- коріандр - 1 ч. л.
- червоний пекучий перець - 1 / 4 ч. л. (або за смаком)
- сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком
Приготування моркви по-корейськи.
Моркву помити, почистити і натерти на терці для корейської моркви, посолити, злегка пом’яти рукою і залишити на 15-20 хв. Потім, за бажанням, сік, що пустить морква, можна злити, але моркву відтискати не потрібно.
Цибулю очистити і нарізати крупними шматками.
На сковорідці розігріти олію, викласти цибулю і підсмажити її до коричневого кольору. Потім цибулю вийняти зі сковорідки, вона нам більше не знадобиться.
Поки смажиться цибуля, змолоти, або перетерти в ступці коріандр, чорний і червоний пекучий перець.
До моркви викласти перетерті спеції, вичавлений через часникодавку часник, цукор і оцет.
Потім до моркви вилити розжарену олію, що залишилася після смаження цибулі. Все ретельно перемішати і залишити на 1-2 год., або й більше, від цього морква стане ще смачніша.
Морква по-корейськи готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 151412
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-03-04
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (17):Дуже смачний рецепт!
Дуже добре, він дуже допоміг. Дякую.
Клас!
Дякую за рецепт із фото!
Дякую за рецепт, дуже смачно!!!
Морка вийшла дуже смачна! Дякую за рецепт із фото!
Дякую за рецепт! Смачно як завжди.
Рецепт – супер!
Дякую. Смачна морковка.
Дуже дякую! З цибулею- це щось!
Супер!
Скажіть будь-ласка,а моркву в кінці приготування, під прес не ставити?
Руфіно, під прес моркву ставити не потрібно. За бажанням, можна трошки злити сік, що виділився після того як посолили моркву, але не відтискаючи саму моркву. Як на мене, морква по-корейськи має бути соковитою.
Дуже смачна, і швидко готується.
Ну на решті! Притомний рецепт, перший, та, мабуть, єдиний з десятку перебраних, що хоч якось відповідає дійсності)) Все ок, хіба що оцту замало, але то кому як, як і цукру - не ч.л., а ст.л., але ж то ще залежить від самої моркви. Спеції треба підігріти на сухій розжареній пательні разом з 2 ст.л. кунжуту (чорного чи білого - за самком та можливістю), а вже потім до купи)). Але краще і простіше спеції та кунжут всипати у гарячу олію, яка після цибулі, разом з часником й дуже недовго прогріти, - тоді ще й часник набуде необхідного аромату, а сирий - то непогано, але не зовсім то пальто... Є ще нюанси, але некритичні) Дякую!
Дякую Вам за такий ґрунтовний відгук 😊