Приготування помідорів запечених з пряними травами і часником.
Такі помідори ще гарно смакують із сиром типу “Пармезан” чи “Грана падано”. Тому, за бажанням, за 10 хв. до готовності томати можна посипати тертим сиром. Ця смачна і надзвичайно легка в приготуванні страва стане гарним доповненням до м’яса, риби, печеної картоплі.
![Фото 1 Нарізані помідори.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/pomidori-narizani.jpg)
Помідори помити і нарізати товстими кільцями (приблизно 1,5 см.). Кожен помідор я розрізала на три частини.
![Фото 2 Нарізані помідори на деко.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/na-deko.jpg)
На змащене оливковою олією деко викласти порізані помідори.
![Фото 3 Присипані сіллю, перцем та прованськими травами помідори.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/speciyamy.jpg)
Помідори добре посолити, поперчити і посипати сухими пряними травами. Якщо томати надто кислі, можна їх трохи посипати цукром.
![Фото 4 Присипаємо розмарином і подрібненим часником.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/chasnikom.jpg)
Потім на помідори викласти подрібнений часник і листочки розмарину.
![Фото 5 Поливаємо помідори оливковою олією.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/olieyu.jpg)
Кожен помідор злегка полити оливковою олією. Деко з помідорами помістити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 40-45 хв.
![Фото 6 Помідори запечені з пряними травами готові.](files/2013/zakusky/pomidori-zapecheni-travamy-chasnikom/gotovo.jpg)
Помідори запечені з пряними травами готові.