Картопляний пиріг з беконом

Картопляний пиріг з беконом.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 160 г
  • вершкове масло - 100 г
  • дрібка солі
  • вода
  • жовток для змащування пирога
Інгредієнти для начинки:
  • картопля - 600 г
  • копчений бекон - 200-250 г
  • цибуля ріпчаста - 200 г
  • сіль, чорний мелений перець
Картопляний пиріг з беконом. Інгредієнти.
Приготування картопляного пирога з беконом.

Цей пиріг я випікала у формі діаметром 23 см.

Масло з борошном.
В посудину викласти борошно, масло і дрібку солі. Перетерти до стану крупних крихт.
Наливаємо воду до борошна.
Потім поступово додати трохи води і замісити м’яке еластичне тісто. Тісто загорнути в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник на 40-45 хв.
Порізана цибуля.
Тим часом цибулю почистити від шкірки і нарізати півкружальцями.
Порізаний бекон.
Бекон нарізати тонкими пластинками / смужками.
Порізана картопля.
Картоплю очистити від шкірки, добре помити, нарізати тоненькими пластинками ( 2-3 мм.).
Розкачане тісто в формі.
Тісто вийняти з холодильника, від тіста відрізати 1 / 3 і відкласти вбік. Більшу частину тіста тоненько розкачати вкруг на присипаній борошном стільниці і обережно, щоб не порвалося, викласти (як на фото) у змащену олією форму.
Викладаємо перший шар картоплі.
Нарізану картоплю розділити на 3 частини, цибулю і копчений бекон – на дві. На тісто викласти перший шар картоплі.
Зверху викладаємо шар цибулі.
Зверху викласти цибулю.
На цибулю викладаємо бекон.
Потім викласти бекон.
Викладаємо другий шар картоплі.
На бекон викласти другий шар картоплі.
Викладаємо шар цибулі.
На картоплю знову викласти цибулю.
На цибулю знову викладаємо шар бекону.
На цибулю – бекон.
На бекон викладаємо останній шар картоплі.
Завершити третім шаром картоплі. Кожен шар картоплі поперчити і посолити. Солити слід обережно, оскільки бекон солений.
Викладаємо розкачане тісто і защіпуємо краї.
Тісто, що відклали, також тоненько розкачати в круг, накрити ним начинку і щільно защипити краї тіста.
Змащуємо пиріг жовтком і робимо проколи виделкою.
В тісті виделкою зробити проколи. Пиріг змастити жовтком і випікати в розігрітій до 170 °С духовці 1 год. 15 хв.
Картопляний пиріг з беконом готовий.
Картопляний пиріг з беконом готовий. Подавати пиріг теплим зі свіжим чи квасним молоком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19469
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-04-12
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):Наталка | 2013-08-28
Щойно спекла за вашим рецептом! Смачно!!! Головне настільки просто і швидко.
Віка | 2015-06-22
Прочитала ваш рецепт в журналі “Кана”. Була здивована, що прості рецепти – це смачні страви. Замінила, правда, бекон салямі. Дуже смачно вийшло. Хороший рецепт тіста. Буду використовувати для інших запіканок.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору