Приготування хачапурі по-імеретинськи.
В Грузії, на батьківщині цієї страви, хачапурі по-імеретинськи печуть зі соленим імеретинським сиром. Якщо такий сир знайти важко, його можна замінити на будь-який інший смачний, бажано розсольний сир: сулугуні, бринзу, чанах, адегейський, моцареллу і ін. Також дуже смачні хачапурі виходять з двома видами сиру. Сьогодні я використовувала для цієї страви бринзу, і оскільки цей сир дуже солений, я додала до нього кисломолочний сир у співвідношенні 1:1. Всім нам дуже сподобалась ця страва, сподіваюсь, сподобається вона і вам :)
![Фото 1 Додаемо соду до кефіру.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/soda.jpg)
Готуємо тісто. В посудину налити кефір, додати яйце і харчову соду. Ретельно перемішати.
![Фото 2 Додаємо борошно.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/boroshno.jpg)
Додати 200 гр. борошна.
![Фото 3 Замішуємо тісто.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/zamis.jpg)
Перемішати.
![Фото 4 Додаємо олію.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/oliya.jpg)
Слідом додати олію, знову перемішати.
![Фото 5 Готовому тісту даємо віддихнути.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/tisto.jpg)
Поступово додати решту борошна і замісити дуже м’яке, в’язке тісто. Щоб тісто якомога менше липнуло до рук, – змастіть руки олією. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 1 год.
![Фото 6 Натерта на терці бринза.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/brynza.jpg)
Готуємо начинку. Бринзу натерти на крупній терці.
![Фото 7 Бринза, кисломолочний сир, вершкове масло і яйце в посудині.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/nachynka.jpg)
В посудину викласти кисломолочний сир, бринзу, масло, яйце і, за бажанням, чорний перець. Ретельно перемішати.
![Фото 8 Розділена на 4 частини начинка.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/shar.jpg)
Начинку розділити на чотири частини.
![Фото 9 Розділене на 4 частини тісто.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/4tis.jpg)
Тісто вийняти з холодильника, ще раз вимісити і також розділити на 4 частини.
![Фото 10 Начинка в тісті.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/z-nachynkoyu.jpg)
Тісто трошки розкатати на присипаній борошном стільниці. Сирну кульку злегка розплющити руками і викласти на тісто.
![Фото 11 Защепуємо краї.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/zagornuto.jpg)
Краї тіста зібрати досередини, щільно зліпити докупи, закрутити (як обгортку цукерки) і присипати борошном. За бажанням, залишки тіста можна відщепнути.
![Фото 12 Формуємо хачапурі.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/rozkachano.jpg)
Тісто з начинкою перевернути на інший бік і розкачати качалкою чи розім’яти руками зі середини до країв, знову перевернути на інший бік і розкачати в круг діаметром приблизно 20 см (за розміром сковорідки).
![Фото 13 Хачапурі на сковорідці.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/skovoridka.jpg)
З паляниці з обох боків змести щіточкою або здути борошно. Викласти її на суху (без жиру) розігріту сковорідку і на малому вогні смажити її 8-10 хв.
![Фото 14 Змащуємо спечений бік хачапурі маслом.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/skovoridka2.jpg)
Потім хачапурі перевернути на інший бік, змастити вершковим маслом і смажити ще 7-8 хв.
![Фото 15 Змащуємо інший бік хачапурі маслом.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/maslo.jpg)
Хачапурі викласти на тарілку і маслом змастити інший бік. Так само приготувати ще 3 хачапурі.
![Фото 16 Хачапурі по-імеретинськи готові.](files/2013/vypichka/hachapuri-imeritinski/gotovo.jpg)
Хачапурі по-імеретинськи готові. Подавати хачапурі теплими.