Пиріг з вишнями та сиром
Інгредієнти для сиркової маси:
- сир кисломолочний (в мене 5% жирності) - 500 г
- цукор - 100 г (або за смаком)
- яйця - 3 шт.
- вершкове масло (розм’якле) - 50 г
- цедра одного лимона
- сік лимона - 1 ст. л. (або за смаком)
- манна крупа - 1 ст. л.
- ванільний цукор - 1 ч. л.
Інгредієнти для пісочних крихт:
- борошно - 280 г
- цукор - 100 г
- какао порошок - 2 ст. л.
- сода гашена лимонним соком - 1 / 2 ч. л.
- вершкове масло - 150 г
А також:
Приготування пирога з вишнями та сиром.
Готуємо сиркову масу. Щоб в сирі не було грудочок, його бажано перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку.
До сиру додати розм’якле масло, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона. Перемішати.
В окремій посудині яйця збити з цукром...
... і додати їх до сиркової маси. Все ретельно перемішати або збити міксером.
Готуємо пісочні крихти. У велику посудину просіяти борошно.
До борошна додати цукор, какао і гашену лимонним соком соду. Перемішати.
Слідом додати холодне масло.
Все ретельно перетерти рукою до стану дрібних крихт.
Пісочні крихти (1 / 4 відкласти) рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму.
На крихти викласти вишні (вишні слід заздалегідь повністю розморозити і злегка відтиснути від зайвої рідини).
На вишні рівномірно викласти сиркову масу.
Сиркову масу зверху притрусити пісочними крихтами, що залишилися. Пиріг випікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Спечений пиріг повністю охолодити при кімнатній температурі і на 2-3 год. (можна наніч) покласти в холодильник. Такий пиріг зручніше їсти ложкою. Пиріг з вишнями та сиром готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 70913
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-04-28
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (40):Дякую за рецепт. Спекли такий пиріг. Вийшло дуже смачно.
А в мене домашнього сиру нема де взяти, а з крамниці він навряд чи підійде... Хоча я й сама сир зробити можу, та молоко надто дорого тут коштує, яке можна споживати без ризику для здоров'я (білоруське). А рецепт класний, буду вдома коли, неодмінно спробую “що він за один” :))
Напишіть будь ласка розміри форми.
Світлана, розмір форми 20х28 см.
А можна замінити вишні ожиною?
Скажіть чи можна замість заморожених вишень додати вишні в своїм соці? Дякую.
Марія, можна взяти вишню у власному соці, але поєднання солодкого сиру з кислуватою вишнею мені більше до смаку.
Дякую за рецепт,класний пиріг!!!!!
Спасибі за рецепт, дуже смачний пиріг))))
Дуууже смачно і красиво! Дякую!
Дуже смачний пиріг, дякую за рецепт!!!
Дуже файний рецепт! Ще додала сухариків з горішками (подрібленими) до верхнього шару крихт і вийшло щось просто надзвичайне! Дякую за рецепт)))
Саме найкраще що я їв.
Скільки десь пекти пиріг потрібно?
В передостанньому кроці вказано, що пиріг потрібно випікати 40–45 хв. Ви, мабуть, неуважно прочитали :)
Пиріг дуже смачний) дякую) всім рекомендую)
Дякуємо за рецепт дуже смачний пиріг.
Рада, що пиріг Вам сподобався :)
Дякую))дуже смачно!!!!!
Вау!!! Заплітали за дві щоки уся сім’я.
Це надзвичайно смачний і гарний пиріг!!! Раджу спробувати. Робиться швидко.
А скільки грам приблизно потрібно цедри лимона і у якому вигляді?
Олю, цедру з одного лимона потрібно зняти за допомогою терки з малими отворами і в такому вигляді додати її до сиру.
Надзвичайно смачний і гарний пиріг! Чоловікові дуже сподобався! Величезне дякую за рецептик!!!
Дякую.
Супер бомба пиріжочок, дякую!
А сир з крамниці підійде?
Оксано, так, звичайно підійде :)
Щиро дякую за чудовий рецепт! Пиріг дуже смачний! Мої діти не дуже люблять сир, а цей пиріг з’їли із задоволенням!!
Дякую за рецепт, дуже смачний пиріг, робила із вишнею, потім і з чорницею...
Ммм... треба і мені цей пиріг з чорницею спекти :)
Надзвичайно смачно,швидко і легко! Брала сир магазинний,все чудово! Дякую за рецептик.
Чудовий пиріг! Печу вже другий раз для всієї сім’ї, смак надзвичайний! Дякую за такий класний рецепт :)