Квашені (солоні) огірки
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- огірки - приблизно 1,5 кг
- листя хрону - 2 шт.
- корінь хрону (середнього розміру) - 1 / 2 шт.
- листя дуба - 8-10 шт.
- листя смородини - 8-10 шт.
- листя вишні - 8-10
- стебла кропу з парасольками і зеленню - 2 шт.
- часник - 4-6 зубчиків
- сіль кам’яна (без йоду) - 2 ст. л. (з вершком) на 1 л. води
Приготування квашених (солених) огірків.
На мій погляд, квашення – це найкращий спосіб зберігання овочів, тому що дуже смачно і корисно. Через це квашу огірки завжди великими порціями. Так робила і сьогодні, але для зручності сприйняття інформації вказала інгредієнти на одну 3-літрову банку.
Для засолу слід використовувати огірки з “пухирцями” невеликого розміру (9-12 см). Перед використанням огірки помити і замочити на 4-6 год. у холодній воді. Протягом цього часу воду слід змінити 2-3 рази. Банки стерилізувати не потрібно, – достатньо добре помити.
Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.
На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).
На зелень щільно викласти огірки, вперемішку з дольками часника і порізаним коренем хрону.
Зверху викласти другу половину зелені. Банки з огірками залити розсолом. Для розсолу слід взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу. Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал). Через 20-30 днів огірки готові до вживання.
Квашені (солоні) огірки готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 181267
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-08-10
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (31):Чудова робота! Все зрозуміло та гарно показано. Після виконання - такі ж результати. ДЯКУЄМО!!!
А ви заливаєте сиру воду? Чи її треба закип’ятити з сіллю?
Скажіть будь-ласка, скільки можуть зберігатися ці огірки, після того як вони приготувались? У чому ви заквашуєте велику партію огірків?
Катерино, в темному місці при температурі від -1 до +4°С огірки будуть зберігатись не більше 9 міс. Взагалі допускається зберігання огірків при температурі до +10°С. Ми заквашуємо огірки лише в 3-літрових банках і зберігаємо в півниці.
А столова ложка солі з гіркою чи без?
Ірино, я даю столову ложку з невеликою гіркою.
Чи виходять вони хрумкі?
Уточніть, то одна ложка солі на літру води чи дві?
На 1 літр води – 2 ст. л. солі з вершком.
а можна кришками законсервувати і в погріб на зиму?
Світлано, банки з квашеними огірками я завжди закриваю капроновими кришками і зберігаю до весни в півниці. А от консервувати/стерилізувати, мені здається, є доречно, коли немає півниці і огірки зберігаються при кімнатній температурі.
Скажіть будь ласка, огірки заливаємо холодною чи гарячою водою.
Іванко, я завжди огірки заливаю холодною некип’яченою водою.
Дякую за рецепт. Огірочки вийшли тверді і дуже хрумкі!
Чи не будутьогірки надто солені з такою кількістю солі?
Тоню, то вже мусите спробувати персонально :) Як на мій смак, огірки вдаються пречудові :)
Чудові огірочкі дякую.
Скажіть будь ласка, а якщо немає листя дуба?
Іра, можна і без листя дуба, але з ним смачніше :)
Скажіть, будь ласка, а можна йодовану сіль?
Настя, йодована сіль в даному випадку не підійде.
Скажіть будь ласка чи можна без хрону?
Анна, за цим рецептом не можна :)
Якщо немає погріба чи будуть зберігатися в квартирі?
Людмило, хіба що в холодильнику :), або в підвалі, якщо дозволяє температурний режим цього приміщення.
Зробила по цьому рецепту огірки влітку, а зараз шаленію від смаку) раніше робила іншими рецептами, хотіла хрумкі, і ось... цей рецепт, перлина! Дякую)))
Ліля, на здоров’я! Дуже рада, що огірки за нашим рецептом Вам так засмакували 😃