Квашені (солоні) огірки

Квашені (солоні) огірки.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
  • огірки - приблизно 1,5 кг
  • листя хрону - 2 шт.
  • корінь хрону (середнього розміру) - 1 / 2 шт.
  • листя дуба - 8-10 шт.
  • листя смородини - 8-10 шт.
  • листя вишні - 8-10
  • стебла кропу з парасольками і зеленню - 2 шт.
  • часник - 4-6 зубчиків
  • сіль кам’яна (без йоду) - 2 ст. л. (з вершком) на 1 л. води
Квашені (солоні) огірки. Інгредієнти.
Приготування квашених (солених) огірків.

На мій погляд, квашення – це найкращий спосіб зберігання овочів, тому що дуже смачно і корисно. Через це квашу огірки завжди великими порціями. Так робила і сьогодні, але для зручності сприйняття інформації вказала інгредієнти на одну 3-літрову банку.
Для засолу слід використовувати огірки з “пухирцями” невеликого розміру (9-12 см). Перед використанням огірки помити і замочити на 4-6 год. у холодній воді. Протягом цього часу воду слід змінити 2-3 рази. Банки стерилізувати не потрібно, – достатньо добре помити.

Нарізані шматками хрін і часник.
Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.
Листя та парасольки кропу на дні банки.
На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).
Огірки, перекладені коренем хрону та часником.
На зелень щільно викласти огірки, вперемішку з дольками часника і порізаним коренем хрону.
Заливаємо огірки соленою водою.
Зверху викласти другу половину зелені. Банки з огірками залити розсолом. Для розсолу слід взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу. Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал). Через 20-30 днів огірки готові до вживання.
Квашені (солоні) огірки готові.
Квашені (солоні) огірки готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 181267
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-08-10
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (31):Віктор | 2014-07-26
Чудова робота! Все зрозуміло та гарно показано. Після виконання - такі ж результати. ДЯКУЄМО!!!
Люба | 2014-07-26
На здоров’я :)
Неля | 2014-07-29
А ви заливаєте сиру воду? Чи її треба закип’ятити з сіллю?
Люба | 2014-07-29
Я воду не кип’ячу.
Катерина | 2015-06-28
Скажіть будь-ласка, скільки можуть зберігатися ці огірки, після того як вони приготувались? У чому ви заквашуєте велику партію огірків?
Люба | 2015-06-28
Катерино, в темному місці при температурі від -1 до +4°С огірки будуть зберігатись не більше 9 міс. Взагалі допускається зберігання огірків при температурі до +10°С. Ми заквашуємо огірки лише в 3-літрових банках і зберігаємо в півниці.
Ірина | 2015-07-09
А столова ложка солі з гіркою чи без?
Люба | 2015-07-10
Ірино, я даю столову ложку з невеликою гіркою.
Оля | 2015-07-23
Чи виходять вони хрумкі?
Люба | 2015-07-24
Так, звичайно :)
Галина | 2016-07-18
Уточніть, то одна ложка солі на літру води чи дві?
Люба | 2016-07-18
На 1 літр води – 2 ст. л. солі з вершком.
Світлана | 2017-07-16
а можна кришками законсервувати і в погріб на зиму?
Люба | 2017-07-17
Світлано, банки з квашеними огірками я завжди закриваю капроновими кришками і зберігаю до весни в півниці. А от консервувати/стерилізувати, мені здається, є доречно, коли немає півниці і огірки зберігаються при кімнатній температурі.
Іванка | 2017-07-28
Скажіть будь ласка, огірки заливаємо холодною чи гарячою водою.
Люба | 2017-07-29
Іванко, я завжди огірки заливаю холодною некип’яченою водою.
Лілія | 2017-08-05
Дякую за рецепт. Огірочки вийшли тверді і дуже хрумкі!
Тоня | 2017-08-11
Чи не будутьогірки надто солені з такою кількістю солі?
Люба | 2017-08-11
Тоню, то вже мусите спробувати персонально :) Як на мій смак, огірки вдаються пречудові :)
Наталя | 2017-10-17
Чудові огірочкі дякую.
Люба | 2017-10-18
Прошу :)
Іра | 2018-07-08
Скажіть будь ласка, а якщо немає листя дуба?
Люба | 2018-07-09
Іра, можна і без листя дуба, але з ним смачніше :)
Настя | 2018-08-06
Скажіть, будь ласка, а можна йодовану сіль?
Люба | 2018-08-07
Настя, йодована сіль в даному випадку не підійде.
Анна | 2019-06-21
Скажіть будь ласка чи можна без хрону?
Люба | 2019-06-22
Анна, за цим рецептом не можна :)
Надія | 2019-07-12
Якщо немає погріба чи будуть зберігатися в квартирі?
Люба | 2019-07-13
Людмило, хіба що в холодильнику :), або в підвалі, якщо дозволяє температурний режим цього приміщення.
Ліля | 2019-11-16
Зробила по цьому рецепту огірки влітку, а зараз шаленію від смаку) раніше робила іншими рецептами, хотіла хрумкі, і ось... цей рецепт, перлина! Дякую)))
Люба | 2019-11-17
Ліля, на здоров’я! Дуже рада, що огірки за нашим рецептом Вам так засмакували 😃
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору