Приготування пхалі з баклажанами.
Пхалі – традиційна холодна закуска грузинської кухні. Є багато різновидів цієї страви. Її готують з капусти, квасолі, буряка, бурякового листя, шпинату, баклажанів і ін. Незмінною ж складовою залишається горіхова заправка, що і є родзинкою цієї страви. Подавати пхалі можна як окрему страву, як гарнір до м’яса, риби чи просто зі шматком хліба. Мені ще гарно смакує з картопляним пюре.
![Фото 1 Змащені олією баклажани.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/baklazhany.jpg)
Баклажани помити, обсушити. Виделкою зробити проколи і зрізати плодоніжки. Потім баклажани змастити олією і запекти у розігрітій до 190 °С духовці до готовності. Я запікала приблизно 40 хв.
![Фото 2 Запечені баклажани.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/bak-pech.jpg)
Запечені баклажани загорнути в поліетиленовий пакет, приблизно на 5 хв., і зняти з них шкірку.
![Фото 3 Очищені і нарізані дрібними шматками баклажани.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/narizani.jpg)
М’якуш баклажана порізати дрібними кубиками.
![Фото 4 Заправка.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/zapravka.jpg)
Готуємо заправку. Горіхи, кінзу / петрушку, цибулю, часник вперемішку пропустити через м’ясорубку.
![Фото 5 Змішуємо всі інгредієнти.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/zapravlyaemo.jpg)
Заправку добре перемішати з порізаними баклажанами, посолити, поперчити, додати хмелі-сунелі, мелений коріандр, оцет, олію і знову все перемішати.
![Фото 6 Пхалі з баклажанами готове.](files/2013/zakusky/phali-baklazhanami/gotovo.jpg)
Страву викласти в тарілку, прикрасити кільцями цибулі, зеленню петрушки та зернами граната, за бажанням. Пхалі з баклажанами готове.