Приготування хлібного супу з помідорами.
Паппа аль помодоро – традиційна тосканська страва, яку можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Цікаво, що придумана вона бідними селянами з району Сієни, як раціональний спосіб використання черствого хліба. З часом ця страва стала дуже відомою і однією з найулюбленіших в Італії. Їй навіть була присвячена дитяча пісня “Viva La Pappa Col Pomodoro”, яку заспівала Ріта Павоне на фестивалі в Сан-Ремо в 60-х роках. Пісенька в Італії стала на стільки популярною, що на сьогоднішній день її знають всі і наспівують її всюди :) Послухайте і ви :) Viva La Pappa Col Pomodoro.
Сподіваюсь, що ця цікава страва вас приємно здивує і стане справжньою знахідкою для бережливих господинь.
![Фото 1 Порізаний і підсушений хліб.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/baton.jpg)
Скибки батона порізати кубиками і, якщо батон не черствий, підсушити його (можна злегка зарум’янити) в духовці при температурі 100-150 °С.
![Фото 2 Порізана дрібними кубиками цибуля.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/cybulya.jpg)
Цибулю порізати дрібними кубиками.
![Фото 3 Розчавлені зубчики часника.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/chasnyk.jpg)
Зубчики часника розчавити ножем і очистити від шкірки.
![Фото 4 Помідори в окропі.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/pom-okrop.jpg)
Помідори занурити в окріп на 20 с., обдати холодною водою і очистити від шкірки.
![Фото 5 Очищені від шкірки і дрібно нарізані помідори.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/pomidory.jpg)
Потім томати порізати невеликими кубиками.
![Фото 6 Цибуля смажиться.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/cyb-smazh.jpg)
У каструлі на оливковій олії обсмажити цибулю до прозорого стану.
![Фото 7 Додаємо часник до цибулі.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/+chasnyk.jpg)
Потім до цибулі додати часник і, постійно помішуючи, смажити ще кілька хвилин до ледь золотистого кольору цибулі.
![Фото 8 Додаємо до цибулі з часником помідори з листям базиліку.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/+pom-bazylik.jpg)
Потім до цибулі викласти порізані помідори і листочки базиліку. Перемішати і на середньому вогні варити 15 хв.
![Фото 9 Додаємо бульйон.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/bulyon.jpg)
До помідорів додати бульйон і довести до кипіння. Бульйон для цієї страви зазвичай використовують мясний або овочевий, але якщо немає жодного, – скористайтесь бульйонним кубиком. Чітких обмежень щодо кількості бульйону також не існує, – суп може бути довільної густини, тому покладайтеся на свій смак.
![Фото 10 Додаємо підсушений хліб.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/+baton.jpg)
Слідом викласти підсушені шматочки хліба. Все ретельно перемішати і на малому вогні, накривши кришкою, варити 8-10 хв. Протягом цього часу страву слід час від часу помішувати.
![Фото 11 Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro) готовий.](files/2013/pershi/pappa-al-pomodoro/gotovo.jpg)
В кінці приготування суп посолити за смаком і відставити з вогню. При подачі страву можна трошки полити оливковою олією. Хлібний суп з помідорами (Pappa al pomodoro) готовий.