Уха

Уха. Фото.
Інгредієнти:
  • вода - 2,5-3 л.
  • короп (може бути будь-яка риба) - 1 кг
  • картопля - 700 г
  • морква - 200 г
  • цибуля - 1 шт. (велика)
  • корінь петрушки - 70 г
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • сіль, перець (мелений і горошком)
  • горілка - 1 ст. л.
  • зелень до смаку
Уха. Інгредієнти.
Приготування:
Рибяча голова в каструлі.
Рибу почистити, добре промити. Відрізати голову і хвіст і кинути в киплячу воду (з голови обов'язково вийняти зябра, інакше юшка буде гірчити), варити 30 хв. на малому вогні, після чого витягнути з каструлі.
Цибуля і корінь петрушки.
Корінь петрушки і цибулю почистити, зробити глибокі надрізи навхрест.
Нарізана кубиками картопля.
Картоплю почистити, нарізати кубиками.
Нарізана соломкою морква.
Моркву почистити, нарізати соломкою.
Кидаємо цибулю і корінь петрушки в каструлю.
Цибулю і корінь петрушки покласти в киплячий бульйон.
Кидаємо картоплю в каструлю.
Додати нарізану картоплю.
Кидаємо моркву в каструлю.
Слідом за картоплею додати моркву, довести до кипіння, посолити і кинути перець горошком. Варити 10-15 хв.
Нарізана шматками риба.
Тим часом рибу нарізати на порційні шматки.
Кидаємо шматки риби в каструлю.
Додати в каструлю.
Кидаємо лавровий лист і перець горошком в каструлю.
Відразу кинути лавровий листок. Швидко довести до кипіння і варити 10 хв. на малому вогні.
Додаємо в каструлю 1 ст. л. горілки.
Потім додати 1 ст. л. горілки.
Юшка готова.
Відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 30 хв. Після чого вийняти цибулю і корінь петрушки. Уха з карпа готова.
При подачі юшку поперчити (бажано свіжомеленим перцем), посипати зеленню за смаком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 190518
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (40):Ірина | 2013-07-21
Дуже смачно і просто. Замість кореня петрушки можна кидати сушену або свіжу зелень.
Леонід | 2013-12-11
Дякую, просто і дуже смачно.
Люба | 2013-12-11
Леонід, на здоров’я :)
Тетяна | 2014-03-26
Смачно) дякую за рецепт.
Іра | 2014-04-07
Вже в процесі готування, але мені ціаво, для чого горілка?
Люба | 2014-04-07
Горілка додає специфічного присмаку, на скільки мені відомо, багатьом так подобається, хоч цей інгредієнт не є обов’язковий.
Ігор Степанович | 2014-04-21
Моркву нарізають малими кубиками, і кидають у кип’яток першою, тому що вона вариться довше за решту продуктів.
Оксана | 2014-06-17
Готувала по вашому рецепту не було тільки кореня петрушки і вийшло дууууже смачно ніколи не варила уху тепер вмію дякую за рецепт!
Люба | 2014-06-17
Оксана, рада, що у вас все вийшло :)
Ярина | 2014-10-25
Зварила по Вашому рецепту ,правда забула додати горілку, але це на смак не вплинуло, бо уха вийшла дійсно дуже-дуже смачною. Раніше в мене така смочна не вдавалась. Дякую за рецеп!!!!!!!!
Люба | 2014-10-26
На здоров’я :)
Ірина | 2014-11-08
Дуже смачно і просто. Замість кореня петрушки можна кидати сушену або свіжу зелень.
Оксана | 2015-03-13
Можна кинути рису.
Катруся | 2015-10-12
Мені 10 і в школі ми дівчата варили уху однокласники в захваті і я теж, дякую!!!
Люба | 2015-10-13
Катрусю, як гарно, що рецепт Вам знадобився. На здоров’я! :)
Уляна | 2015-11-28
Дякую за рецепт, друзі оцінили :)
Тетяна | 2016-01-25
Уха вийшла дуже смачна. Навіть діти їли, а вони уху ніколи не їли. Дякую вам Люба за смачний рецепт.
Люба | 2016-01-25
Прошу :)
Катя | 2016-06-06
Дякуємо за рецепт. Чоловік зварив, – дуже смачно!
Люба | 2016-06-07
А я Вам дякую за відгук ;)
Назар | 2016-07-08
Я сам воєнний повар. Варив уху за вашим рецептом. Дуже-дуже смачно, так тримати!
Люба | 2016-07-08
Дякую :)
Василина | 2016-10-17
Дякую за рецепт. Дуже смачна узагалі, всім сподобалося. Навіть без горілки))
Ярослав | 2016-10-29
Вперше готував – смакота.
Олександр Семашко | 2016-10-30
Дякую за коментарі! Готую по Вашому рецепту.
Ангеліна | 2017-03-27
Скажіть а коли саме додати горілку? Коли ще кипить 10 хв?чи коли зняла з вогню?
Люба | 2017-03-28
Ангеліно, я додаю горілку і одразу відставляю з вогню.
Зоряна | 2017-04-01
Дякую за смачний рецепт і фото які допомагають в приготуванні.
Люба | 2017-04-02
На здоров’ячко :)
Сергій | 2017-06-25
Я теж так варю, але при цьому: 1. Голову, хвіст та плавники в марлю зручно витягнути із казанка і охолодити, обібрати їстівні кусочки і покласти назад в уху. 2. Горілки заливаю рюмочку гр. 50. Коли кипить - спирт випаровується, а смак покращується і дітям теж можна.
Наталя | 2017-10-21
Уха за Вашим рецептом вийшла дуже смачною!Дякую!Я ще додавала трішки селери.
Слава | 2018-05-27
Смачноо, всім сподобалось.
Ігор Ногаль | 2018-08-17
Не потрібно рибу витягати з кастрюлі, а варити все разом, кидаєте всі інгрідієнти,вода закипить,робите малий вогонь і варите пів години все разом,тоді уха буде навариста і ще смачніша.
Аліна | 2019-02-21
Добрий день, підкажіть, а якщо додати солоні огірки ?
Люба | 2019-02-21
Аліно, я б не радила.
Андрій | 2019-07-04
Зараз буду варити сподіваюсь вийде смачно! Доброго ранку всім.
Люба | 2019-07-05
І Вам доброго ранку і смачного :)
Василь | 2019-11-22
Дуже дякую вам за рецепт! Смачнішої ухи ще не куштував.
Люба | 2019-11-23
Василь, на здоров’я 😊
Петро | 2022-07-03
Дідовський рецепт ніколи не підводить))))
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору