Гарбузовий кекс з прянощами

Гарбузовий кекс з прянощами.
Інгредієнти:
  • гарбуз - 250 г
  • борошно - 200 г
  • цукор - 200 г
  • олія соняшникова рафінована - 100 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • горіх мускатний (порошок) - 1 / 2 ч. л.
  • кориця (порошок) - 1 / 2 ч. л.
  • імбир (порошок) - 1 / 2 ч. л.
  • гвоздика (порошок) - на кінчику ножа
  • розпушувач для тіста - 1, 5 ч. л.
  • дрібка солі
Гарбузовий кекс з прянощами. Інгредієнти.
Приготування гарбузового кексу з прянощами.

Сьогодні пропоную спекти смачний і дуже запашний гарбузовий кекс з прянощами, який (мабуть, через поєднання прянощів та гарбуза) приємно пахне медом. А ще до нього можна додати горішки, родзинки і/чи апельсинову цедру.

Гарбуз на деко.
Гарбуз запекти в розігрітій до 200 °С духовці. Запікати приблизно 50 хв.
Запечений і очищений від шкірки гарбуз.
Запечений гарбуз очистити від шкірки, порізати кубками і…
Пюре з гарбуза.
…подрібнити блендером до пюреподібного стану.
Борошно з прянощами.
До просіяного борошна додати розпушувач, сіль і прянощі: гвоздику, корицю, мускатний горіх, імбир. Ретельно перемішати.
Збиваємо яйця з цукром.
Яйця збити з цукром. Збивати недовго (до посвітління маси).
До яєць додаємо пюре з гарбуза і олію.
До яєць додати гарбузове пюре і олію.
Додаємо борошно до яєчної маси.
До яєчної суміші додати підготовлене борошно з прянощами. Злегка перемішати ложкою. Потім міксером на невеликій швидкості все перемішати до однорідного стану.
Тісто в формі.
Тісто для гарбузового кексу вилити у змащену олією форму.
Гарбузовий кекс з прянощами готовий.
Запікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 50 хв. Гарбузовий кекс з прянощами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 14157
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-10-21
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (3):Оксана | 2017-12-02
Яких розмірів форму для випікання брати?
Люба | 2017-12-02
Оксано, цей кекс я випікала у формі 27х10 см і заввишки 6 см.
Оксана Газдиня | 2018-12-08
Кекс получився дуже смачним, в міру вологим і солодким! Дещо я змінила: через брак часу я гарбуз не запікала, а натерла на самій дрібній терці, додала подрібнених цукатів з апельсина і для контрасту кольорів столову ложку чорниць. Швидко і смачно, рекомендую!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору