Приготування гарбузового кексу з прянощами.
Сьогодні пропоную спекти смачний і дуже запашний гарбузовий кекс з прянощами, який (мабуть, через поєднання прянощів та гарбуза) приємно пахне медом. А ще до нього можна додати горішки, родзинки і/чи апельсинову цедру.
Гарбуз запекти в розігрітій до 200 °С духовці. Запікати приблизно 50 хв.
Запечений гарбуз очистити від шкірки, порізати кубками і…
…подрібнити блендером до пюреподібного стану.
До просіяного борошна додати розпушувач, сіль і прянощі: гвоздику, корицю, мускатний горіх, імбир. Ретельно перемішати.
Яйця збити з цукром. Збивати недовго (до посвітління маси).
До яєць додати гарбузове пюре і олію.
До яєчної суміші додати підготовлене борошно з прянощами. Злегка перемішати ложкою. Потім міксером на невеликій швидкості все перемішати до однорідного стану.
Тісто для гарбузового кексу вилити у змащену олією форму.
Запікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 50 хв. Гарбузовий кекс з прянощами готовий.