Помідори у власному соці

Помідори у власному соці.
Інгредієнти на 1-літрову банку:
  • помідори сорту “сливка” або їм подібні - приблизно 1,2 кг.
  • сіль за бажанням
Помідори у власному соці. Інгредієнти.
Приготування помідорів у власному соці.
Помідори в окропі.
Помідори опустити в киплячу воду на 20-30 с.
Очищені від шкірки помідори.
Потім відкинути їх на друшляк, трошки остудити під струменем холодної води і зняти шкірку.
Викладені в банку помідори.
Найгарніші, найтвердіші помідори викласти в банку.
Подрібнені помідори.
Решту томатів подрібнити ножем або скористатись м’ясорубкою, а якщо помідори пропустити через соковитискач, – то потім не потрібно буде перетирати їх через сито.
Помідори варяться в каструлі.
Подрібнені томати викласти в каструлю, довести до кипіння і на невеликому вогні, накривши кришкою, варити 15 хв.
Перетираємо помідори через сито.
Щоб отримати томатний сік без насіння, помідори слід перетерти через сито.
Даємо покипіти перетертим помідорам.
Томатний сік, за бажанням посолити і ще раз довести до кипіння.
Заливаємо томатним соком банку з помідорами.
Ще теплі помідори залити гарячим соком.
Стерилізуємо помідори.
На дно каструлі з гарячою водою покласти рушничок чи інший шматок тканини, складений в кілька разів. На рушничок поставити банку з помідорами і прикрити її чистою кришкою. Вода в каструлі повинна доходити до “плечиків” банки. Воду довести до кипіння і стерилізувати банку 25 хв.
Помідори у власному соці готові.
Після цього банку вийняти з каструлі і щільно закрутити кришку. Банку перевернути догори дном і накрити щільною тканиною, що добре зберігає тепло. Помідори у власному соці готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 43029
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-11-04
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Ірина | 2016-08-16
Доброго дня! Чи можна не знімати шкірку з цілих помідорів, які в банці, а тільки для заливки?
Люба | 2016-08-17
Так, за бажанням, з цілих помідорів шкірку можна не знімати.
Марія | 2017-09-02
Скільки солі на 1 літрову банку?
Люба | 2017-09-03
Маріє, однієї чайної ложки буде достатньо.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору