Приготування свинини з кисло-солодким перцем.
Чудова страва від відомого англійського кухаря Гордона Рамзі. Дуже смачна, та ще й готується швидко та легко :)
![Фото 1 Нарізана півкільцями цибуля.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/cybulya.jpg)
Цибулю почистити від шкірки і нарізати півкільцями.
![Фото 2 Нарізаний довгою соломкою болгарський перець.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/perets.jpg)
Болгарський перець очистити від плодоніжки та насіння і нарізати довгою соломкою.
![Фото 3 Крупно нарізана зелень базиліка.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/bazilik.jpg)
Листя базиліку помити, обсушити і крупно нарізати ножем.
![Фото 4 Перець з цибулею обсмажуються.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/smazh.jpg)
На сковорідку з добре розігрітою оливковою олією викласти перець і цибулю, посолити, поперчити, додати цукор (завдяки цукру цибуля з перцем закарамелізуються). Овочі перемішати і смажити на великому вогні (так щоб було чути шкварчання) 7-8 хв., час від часу помішуючи.
![Фото 5 Додаємо бальзамічний оцет до перцю з цибулею.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/ocet.jpg)
Потім до перцю з цибулею додати 2 ст. л. бальзамічного оцту, ретельно перемішати і відставити з вогню.
![Фото 6 Додаємо базилік.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/+bazilik.jpg)
Одразу після цього до овочів додати нарізаний базилік, перемішати і залишити страву у гарячій сковорідці ще на 2-3 хв. Карамелізований перець з цибулею готовий.
![Фото 7 Відбиті шматки м’яса.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/myaso.jpg)
Полядвицю нарізати поперек волокон шматками товщиною 1,5-2 см. З обох боків свинину приправити сіллю, чорним меленим перцем і злегка відбити. Щоб під час смаження м’ясо не скручувалось і просмажилось рівномірно, його по краях слід трошки надрізати (як на фото). Відстань між надрізами повинна становити 2-3 см.
![Фото 8 Чистимо часник.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/chasnyk.jpg)
Зубчики часнику злегка розчавити ножем і очистити від шкірки.
![Фото 9 Смажимо м’ясо з часником та розмарином.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/myaso-smazh.jpg)
На добре розігріту сковорідку з оливковою олією викласти шматки м’яса, часник і гілочки розмарину. Смажити на великому вогні 4 хв.
![Фото 10 Додаємо вершкове масло.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/maslo.jpg)
Потім м’ясо перевернути на інший бік (часник також слід час від часу обертати, щоб він не пригорів), додати вершкове масло і продовжити смажити на великому вогні ще 3,5-4 хв. При цьому м’ясо треба постійно поливати гарячим маслом, у якому воно смажиться.
![Фото 11 Даємо м’ясу відпочити.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/gotovo.jpg)
Обсмажене м’ясо викласти гіркою у посудину (яку бажано трошки прогріти) і залишити ще на 5-6 хв., щоб воно “відпочило”. З м’яса виділиться трошки соку, але це нормально. Цим соком слід полити м’ясо при подачі.
![Фото 12 Свинина з кисло-солодким перцем готова.](files/2013/drugi/svynyna-kyslo-sol-percem/gotovo-end.jpg)
На тарілку порційно викласти карамелізований перець з цибулею і м’ясо. Свинину полити соком, що виділився з м’яса,коли воно “відпочивало” :), і подавати до столу. Свинина з кисло-солодким перцем готова.