Грибна підлива (пісна)
Інгредієнти:
- білі сушені гриби - 50-60 г (дві жмені)
- ріпчаста цибуля - 150 г
- борошно - 1 повна ст. л.
- соняшникова рафінована олія для смаження
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування грибної підливи.
Сушені гриби залити водою і залишити на 3-4 год.
Потім гриби відкинути на друшляк, добре їх промити, залити чистою водою (500-600 мл), довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 1 год.
Цибулю очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
В каструлі на соняшниковій олії, час від часу помішуючи, підсмажити цибулю до прозорого стану.
Зварені гриби відкинути на друшляк, промити і крупно порізати. Грибний бульйон в жодному разі не виливати, на його основі будемо готувати підливу. Бульон слід процідити через дуже дрібне сито або марлю, складену в декілька разів.
Порізані гриби додати до цибулі, посолити і, періодично помішуючи, смажити на невеликому вогні 15 хв.
Тим часом на сухій сковорідці на малому вогні обсмажити борошно до ледь коричневого кольору (як на фото). Борошно весь час помішувати!
Потім до обсмаженого борошна слід потрохи додавати воду, поки не отримаємо густу однорідну масу (як на фото). При цьому борошно треба знову постійно помішувати-розтирати, щоб не утворилися грудки.
Обсмажене борошно додати до грибів і ретельно перемішати.
Слідом невеликими порціями влити грибний бульйон, щоразу помішуючи вміст каструлі.
Потім підливу поперчити, при потребі досолити і на малому вогні поварити 10-15 хв. Якщо підлива вийшла надто густа, до неї можна додати трохи кипяченої води. Потім ще раз її переварити і відставити з вогню. Грибна підлива (пісна) готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 154223
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-12
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (17):Дуже смачна підлива. Хто постить рекомендую)))
Дійсно дуже смачно.
Надзвичайно вдалий рецепт.
Клас.
Чудовий рецепт підливи. Гарно смакує зі спагетті.
Супер підлива!
Смакота, шкода мурчику не дісталося !!!
Цього мені сьогодні не хватало. Дякую за рецепт. Дуже смачно вийшло з білими грибочками. :)
Мій улюблений рецепт грибної підливи!
Це було смачніссімо! :)))
Всім велике дякую за відгуки :)
А можна замінити сухі гриби на свіжі і чи так само готовиться???
Alina, я не пробувала готувати таку підливу зі свіжих грибів. Думаю, що можна, але впевнена, що смак буде інший.
Alina, Робив по цьому рецепту зі свіжих грибів. Дуже смачно.
Дуже смачна підлива))) всім рекомендую попробувати)))
Кожного року роблю на Різдво і завжди вдало! Дякую вам, мій чоловік завжди в захваті.