Приготування пасти Карбонара.
Класична італійська паста Карбонара – це спагетті з обсмаженими шматочками панчетти (сиров’ялений бекон) чи гуанчеале (сиров’ялені свинні щоки) під соусом, що складається з яєць та сиру Пармезан і / чи Пекоріно Романо. Існує ще американська версія пасти Карбонара, коли соус готують на основі вершків. І хоч це також дуже смачно, сьогодні ми все ж таки зупинимось на першому варіанті цієї страви, тому що це класика :) Якщо гуанчале чи панчетту знайти не вдалося :), то можна використати звичайний бекон чи навіть грудинку.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде три порції пасти Карбонара.
![Фото 1 Потертий Пармезан.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/parmezan.jpg)
Готуємо соус. Пармезан потерти на дрібній терці.
![Фото 2 Збиваємо яйця.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/yaycya.jpg)
Яйця перемішати вінчиком до однорідного стану.
![Фото 3 До яєць додаємо Пармезан і оливкову олію.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/syr-oliya.jpg)
До яєць додати сир і, за бажанням, одну ложку оливкової олії.
![Фото 4 Все ретельно перемішуємо.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/peremish.jpg)
Все ретельно перемішати. Соус готовий.
![Фото 5 Нарізаємо тонкими ломтиками грудинку.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/grudynka.jpg)
Бекон або грудинку порізати тоненькими (товщиною 2-3 мм) невеликими шматками.
![Фото 6 Обсмажуємо грудинку до золотистої скоринки.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/skovoridka.jpg)
На сковорідці розігріти трошки оливкової олії, викласти шматочки бекону / грудинки (якщо використовуєте грудинку, на даному етапі її слід посолити) і швидко обсмажити на великому вогні до хрусткої скоринки. Після цього обсмажені шматочки слід викласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
![Фото 7 Відварюємо макарон.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/spaghetti.jpg)
Потім макарон викласти у киплячу підсолену воду і відварити до стану al dente (з італ. al dente – на зуб; наче трошки недоварений).
![Фото 8 Додаємо яєчну суміш до гарячого макарону.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/+sous-karbonara.jpg)
Готовий макарон відкинути на друшляк (в жодному разі не промивати), при цьому обов’язково зберегти склянку води, в якій він варився. Цю воду, при потребі, ми використаємо пізніше. Потім гарячий макарон помістити назад в теплу каструлю. До нього додати яєчний соус і швидко перемішати.
![Фото 9 Перемішуємо гарячий макарон з яєчною сумішшю.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/peremishuemo.jpg)
Макарон, в який додається соус, повинен бути дуже гарячим. Тепла має вистачити, щоб розплавився сир і яйця дійшли до готовності. Якщо після вимішування паста виходить липкою, їй не вистачає вологи, – долийте потрібну кількість збереженого “бульйону”, де варився макарон. В результаті, після перемішування, паста має вийти достатньо вологою і неначе шовковистою.
![Фото 10 Додаємо обсмажену грудинку до макарону і перемішуємо.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/+grudynka.jpg)
До пасти додати смажений бекон і ще раз перемішати.
![Фото 11 Паста Карбонара готова.](files/2014/drugi/pasta-carbonara/gotovo.jpg)
Страву одразу розкласти в порційні, бажано, теплі тарілки, зверху присипати грубомеленим чорним перцем і, за бажанням, тертим сиром та подавати до столу. Паста Карбонара готова.