Лимонне печиво до чаю
Інгредієнти:
- вершкове масло - 160 г
- цукор - 125 г
- борошно пшеничне - 260 г
- цедра двох лимонів
- лимонний сік - 2 ст. л.
- крохмаль - 20 г
- сіль - 1 / 3 ч. л.
- цукрова пудра
![Інгредієнти Лимонне печиво до чаю. Інгредієнти.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/ingredienty.jpg)
Приготування лимонного печива.
![Фото 1 Борошно та крохмаль.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/boroshno.jpg)
У посудину просіяти борошно, додати сіль, крохмаль і перемішати.
![Фото 2 Масло, цукор та цедра лимона.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/mikser.jpg)
В окрему посудину викласти розм’якле масло, цукор, цедру лимона та збити міксером.
![Фото 3 Масло з цукром та цедрою збите міксером.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/lymonnyj-sik.jpg)
До збитої маси додати лимонний сік, перемішати ложкою.
![Фото 4 Додаємо борошно до масла.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/+boroshno.jpg)
Потім додати просіяне борошно з крохмалом та сіллю…
![Фото 5 Замішуємо тісто.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/tisto.jpg)
…і замісити досить круте тісто.
![Фото 6 Розділяємо тісто на дві половини.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/na-dva.jpg)
Тісто розділити на дві частини, і скатати дві “ковбаски”, діаметром приблизно 4 см.
![Фото 7 Загортаємо кожну частину тіста в харчову плівку.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/polietilen.jpg)
Кожну частину тіста загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2 год. (можна наніч).
![Фото 8 Нарізаємо тісто кружечками завтовшки 5-7 мм.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/medalioni.jpg)
Потім тісто порізати ножем на кружечки, товщиною 5-7 мм.
![Фото 9 Викладаємо печиво на деко.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/na-deko.jpg)
Тістечка викласти на деко, застелене пергаментним папером, на відстані 2 см один від одного. Випікати у розігрітій до 175 °С духовці 13-14 хв. Після випікання тістечка мають залишатися світло-жовтого кольору.
![Фото 10 Покриваємо тістечка пудрою.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/pudra.jpg)
Ще гарячі тістечка обваляти в цукровій пудрі, охолодити...
![Фото 11 Лимонне печиво до чаю готове.](files/2014/vypichka/lymonni-tistechka-chayu/gotovo.jpg)
...і подавати до столу з горнятком запашного чаю. Лимонні тістечка готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19473
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-02-17
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (12):Тісто потрібно класти в холодильник на 2 години чи просто залишити на столі?
Тісто потрібно класти в холодильник. Забула вказати, зараз виправлю :)
Легко і дуже смачно. Дякую за рецепт!!!
А можна масло замінити маргарином 72% жирності?
Мар’яно, думаю, що можна, але кажу невпевнено, бо сама так не робила.
А приблизно скільки шт виходить із всього цього тіста?)
Мар’яно, із даної кількості інгредієнтів виходить 30-35 шт. печива.
А можна щоб в холодильнику було ковбаскою, а потім вийняти і розкачати на формочки.
Яно, так і є. Скачані «ковбаски» кладемо в холодильник, потім нарізаємо з них кружальця і випікаємо :)
Вийшло дуже смачне печиво з приємним лимонним смаком і ароматом. До чаю саме те що треба!
Доброго дня! А скільки потрібно лимонного соку? З двох лимонів?
Лимонного соку потрібно 2 столові ложки.