Апельсиновий кекс
Інгредієнти:
- апельсин - 1 шт. (250-300 г) -
- борошно - 200 г -
- вершкове масло - 200 г -
- цукор - 200 г -
- яйця - 3 шт. -
- розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка -
- цукрова пудра для посипки -
Приготування апельсинового кексу.
Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Кекс я випікала у силіконовій формі розміром 27х10х7 см.
Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.
Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.
Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.
До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.
Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19221
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-09
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (25):Напишіть терміново! Збити в пюре потрібно тільки мякоть чи весь апельсин що зварився?
Оля, потрібно подрібнити весь апельсин разом зі шкіркою.
Кекс вийшов дуже смачний і пухкий, дякую за рецептик.
Мені не вийшов. Серединка сира.
Любо, скажіть будь ласка якщо нема блендера можна на м’ясорубці апельсин перемолоти?
Точно не знаю, бо сама так не робила, але спробувати можна :)
А можна додати 100 г масла? Бо вийшов смачний але трiшки жирний.
Я би так одразу в 2 рази кількість масла не зменшувала. Спробуйте спочатку додати 150 г. Хоча, за бажанням, можна і ризикнути :)
А можна замість апельсина додати мандарин?
Думаю, що можна, але сама так не робила.
Дякую Вам за рецепт! Цей кекс найсмачніший з тих , які я куштувала. Смак неперевершений.
Як я рада, що кекс Вам так сподобався! Щиро дякую за відгук :)
Дуже смачний кекс батькам дуже сподобався. Дякую за рецепт!
А можна випікати в залізній формі?
Ароматний, пухкий, смачний... Тепер це мій улюблений рецепт кекса! Дякую!!!
Дуже смачний кекс. Апельсин дуууже доречний. Проте, я додаю 100гр масла та менше цукру. Рекомендую. Дякую за рецепт.
Люба, дуже дякую! І знову я задоволена вашим рецептом. З першого разу такий смачнючий кекс вийшов! Ммммм)) масло 160 г додала.
Маринча, а я задоволена, що ви задоволені :)
Яка смакота! в мене з першого разу вийшло гарно приготувати цей чудо-кекс! правда, масла на 20 г менше додала. Люба, дякую!