Апельсиновий кекс

Апельсиновий кекс.
Інгредієнти:
  • апельсин - 1 шт. (250-300 г) -
  • борошно - 200 г -
  • вершкове масло - 200 г -
  • цукор - 200 г -
  • яйця - 3 шт. -
  • розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка -
  • цукрова пудра для посипки -
Апельсиновий кекс. Інгредієнти.
Приготування апельсинового кексу.

Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Кекс я випікала у силіконовій формі розміром 27х10х7 см.

Варимо апельсин.
Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.
Очищаємо апельсин від насіння.
Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.
В блендері доводимо апельсин до стану пюре.
Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
Збиваємо міксером розм’якле масло з цукром.
До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.
Додаємо яйця до масла.
До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
Додаємо апельсинове пюре до масла.
До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.
Додаємо борошно до крему.
Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
Викладаємо тісто у форму.
Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Апельсиновий кекс готовий.
Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19221
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (25):Оля | 2014-04-09
Напишіть терміново! Збити в пюре потрібно тільки мякоть чи весь апельсин що зварився?
Люба | 2014-04-09
Оля, потрібно подрібнити весь апельсин разом зі шкіркою.
Оля | 2014-04-10
Кекс вийшов дуже смачний і пухкий, дякую за рецептик.
Люба | 2014-04-10
На здоров’я :)
Світлана | 2014-05-23
Мені не вийшов. Серединка сира.
Олеся | 2014-07-29
Любо, скажіть будь ласка якщо нема блендера можна на м’ясорубці апельсин перемолоти?
Люба | 2014-07-29
Точно не знаю, бо сама так не робила, але спробувати можна :)
Юна | 2015-01-23
А можна додати 100 г масла? Бо вийшов смачний але трiшки жирний.
Люба | 2015-01-23
Я би так одразу в 2 рази кількість масла не зменшувала. Спробуйте спочатку додати 150 г. Хоча, за бажанням, можна і ризикнути :)
Іра | 2015-02-01
А можна замість апельсина додати мандарин?
Люба | 2015-02-01
Думаю, що можна, але сама так не робила.
Христина | 2015-03-31
Дякую Вам за рецепт! Цей кекс найсмачніший з тих , які я куштувала. Смак неперевершений.
Люба | 2015-04-02
Як я рада, що кекс Вам так сподобався! Щиро дякую за відгук :)
Ліда | 2015-04-09
Дуже смачний кекс батькам дуже сподобався. Дякую за рецепт!
Люба | 2015-04-11
На здоров’я :)
Віта | 2015-05-01
А можна випікати в залізній формі?
Люба | 2015-05-01
Так, звичайно можна :)
Лілія | 2018-03-27
Ароматний, пухкий, смачний... Тепер це мій улюблений рецепт кекса! Дякую!!!
Люба | 2018-03-28
Прошу :)
Ольга | 2018-11-16
Дуже смачний кекс. Апельсин дуууже доречний. Проте, я додаю 100гр масла та менше цукру. Рекомендую. Дякую за рецепт.
Люба | 2018-11-16
На здоров’ячко :)
Маринча | 2018-12-25
Люба, дуже дякую! І знову я задоволена вашим рецептом. З першого разу такий смачнючий кекс вийшов! Ммммм)) масло 160 г додала.
Люба | 2018-12-26
Маринча, а я задоволена, що ви задоволені :)
Маринча | 2019-02-21
Яка смакота! в мене з першого разу вийшло гарно приготувати цей чудо-кекс! правда, масла на 20 г менше додала. Люба, дякую!
Люба | 2019-02-21
Маринча, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору