Апельсиновий кекс
Інгредієнти:
- апельсин - 1 шт. (250-300 г) -
- борошно - 200 г -
- вершкове масло - 200 г -
- цукор - 200 г -
- яйця - 3 шт. -
- розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка -
- цукрова пудра для посипки -
![Інгредієнти Апельсиновий кекс. Інгредієнти.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/ingredienty.jpg)
Приготування апельсинового кексу.
Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Кекс я випікала у силіконовій формі розміром 27х10х7 см.
![Фото 1 Варимо апельсин.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/apelsin.jpg)
Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.
![Фото 2 Очищаємо апельсин від насіння.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/4apelsin.jpg)
Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.
![Фото 3 В блендері доводимо апельсин до стану пюре.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/pyure.jpg)
Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
![Фото 4 Збиваємо міксером розм’якле масло з цукром.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/maslo.jpg)
До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.
![Фото 5 Додаємо яйця до масла.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/mikser.jpg)
До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
![Фото 6 Додаємо апельсинове пюре до масла.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/+pyure.jpg)
До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.
![Фото 7 Додаємо борошно до крему.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/boroshno.jpg)
Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
![Фото 8 Викладаємо тісто у форму.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/u-formi.jpg)
Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
![Фото 9 Апельсиновий кекс готовий.](files/2014/vypichka/apelsinovij-keks/gotovo.jpg)
Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 19116
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-09
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (25):Напишіть терміново! Збити в пюре потрібно тільки мякоть чи весь апельсин що зварився?
Оля, потрібно подрібнити весь апельсин разом зі шкіркою.
Кекс вийшов дуже смачний і пухкий, дякую за рецептик.
Мені не вийшов. Серединка сира.
Любо, скажіть будь ласка якщо нема блендера можна на м’ясорубці апельсин перемолоти?
Точно не знаю, бо сама так не робила, але спробувати можна :)
А можна додати 100 г масла? Бо вийшов смачний але трiшки жирний.
Я би так одразу в 2 рази кількість масла не зменшувала. Спробуйте спочатку додати 150 г. Хоча, за бажанням, можна і ризикнути :)
А можна замість апельсина додати мандарин?
Думаю, що можна, але сама так не робила.
Дякую Вам за рецепт! Цей кекс найсмачніший з тих , які я куштувала. Смак неперевершений.
Як я рада, що кекс Вам так сподобався! Щиро дякую за відгук :)
Дуже смачний кекс батькам дуже сподобався. Дякую за рецепт!
А можна випікати в залізній формі?
Ароматний, пухкий, смачний... Тепер це мій улюблений рецепт кекса! Дякую!!!
Дуже смачний кекс. Апельсин дуууже доречний. Проте, я додаю 100гр масла та менше цукру. Рекомендую. Дякую за рецепт.
Люба, дуже дякую! І знову я задоволена вашим рецептом. З першого разу такий смачнючий кекс вийшов! Ммммм)) масло 160 г додала.
Маринча, а я задоволена, що ви задоволені :)
Яка смакота! в мене з першого разу вийшло гарно приготувати цей чудо-кекс! правда, масла на 20 г менше додала. Люба, дякую!