Приготування різотто з куркою та грибами.
Різотто з куркою та грибами я готувала за рецептом вже відомого в Україні кухаря Ектора Хіменеса-Браво. Але внесла деякі корективи: збільшила кількість цибулі, бульйону, і замість напівтвердого сиру (Гауда, Російський і т. п.) використала твердий сир Пармезан. Мені і моїм рідним страва дуже сподобалась, сподіваюсь, що таке різотто прийдеться до смаку і вам :)
![Фото 1 Порізана кубиками цибуля.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/cibulia.jpg)
Цибулю порізати кубиками.
![Фото 2 Порізане на шматки куряче філе.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/file.jpg)
Куряче філе порізати невеликими шматками.
![Фото 3 Порізані дольками печериці.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/gribi.jpg)
Гриби порізати плястерками, як на фото.
![Фото 4 Цибуля обсмажується.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/cib-smazh.jpg)
На оливковій олії посмажити цибулю, але недовго, десь 1-2 хв.
![Фото 5 Обсмажена з курячим філе цибуля.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/file-obsmazh.jpg)
Додати куряче філе і на великому вогні, постійно помішуючи, трошки його обсмажити, приблизно 3-4 хв. Цибуля при цьому повинна засмажитись не більше, ніж до золотистого кольору.
![Фото 6 Додаємо рис в сковорідку.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/+ris.jpg)
Після цього додати рис (рис в жодному разі не промивати) і, помішуючи, на невеликому вогні смажити 1-2 хв.
![Фото 7 Додаємо вино.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/+vino.jpg)
Потім до рису влити вино, перемішати і залишити на 1-2 хв., щоб вино трохи випарувалось. Після цього влити один ополоник бульйону. Готувати, помішуючи, поки рис не вбере в себе майже всю рідину.
![Фото 8 Додаємо гриби та бульйон.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/+bulion.jpg)
Далі додати гриби і ще один ополоник бульйону та трохи посолити.
![Фото 9 Тушкуємо різотто, випаровуючи бульйон.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/tush.jpg)
Знову, помішуючи, готувати різотто, поки рис не вбере в себе майже всю рідину, як на фото. І так, по одному ополонику додати весь бульйон. За правилами, в кінцевому результаті рис повинен бути наче трошки недоварений. Я рис довела до повної готовності, бо мені так більше подобається. А ви вже готуйте як більше подобається вам.
![Фото 10 Додаємо вершкове масло.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/maslo.jpg)
Потім, щоб пом’якшити смак різотто, до нього слід додати вершкове масло.
![Фото 11 Додаємо тертий сир.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/+sir.jpg)
Далі викласти натертий на дрібній терці сир, перемішати, при потребі, досолити і відставити з вогню.
![Фото 12 Додаємо в сковорідку січену зелень петрушки, перчимо.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/perets.jpg)
В кінці додати січену зелень петрушки і свіжомелений чорний перець. Перемішати.
![Фото 13 Різотто з куркою та грибами готове.](files/2014/drugi/rizotto-kurkoyu-gribami/gotovo.jpg)
Різотто з куркою та грибами готове.