Приготування салату Нісуаз.
Існує безліч рецептів цього салату. Знавці кулінарії ніяк не можуть дійти згоди, який з них має право називатися оригінальним, класичним. От і я довго думала, на якому варіанті зупинитись, поки не натрапила в просторах інтернету на рецепт салату Нісуаз у виконанні відомого англійського кухаря – Гордона Рамзі. А оскільки його кулінарна творчість мені дуже імпонує, – я вирішила запропонувати вам цей салат саме у такому варіанті.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 великі порції салату.
![Фото 1 Анчоуси, каперси, гірчиця та часник в ступці.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/stupka.jpg)
Готуємо заправку до салату. Анчоуси, каперси, гірчицю і часник перетерти в ступці до однорідного стану або подрібнити в блендері. Якщо каперси засолені, їх слід попередньо промити від солі або замочити на кілька хвилин у воді.
![Фото 2 Додаємо винний оцет.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/ocet.jpg)
Потім додати винний оцет і…
![Фото 3 Додаємо оливкову олію.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/oliya.jpg)
…оливкову олію.
![Фото 4 Додаємо січену зелень петрушки.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/petrushka.jpg)
В кінці додати чорний мелений перець, січену зелень петрушки і ретельно перемішати ложкою. Заправка готова.
![Фото 5 Поливаємо відварену картоплю та квасолю оливковою олією, перчимо.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/kartoplya-kvasolia.jpg)
З молодої картоплі зішкрябати шкірку і відварити у злегка підсоленій воді. Кожен стручок квасолі очистити від кінчиків і, за бажанням, розрізати на 2-3 частини. Квасолю покласти у підсолену киплячу воду і поварити приблизно 5 хв., щоб вона трохи зм’якла. Готову картоплю з квасолею відкинути на друшляк, потім перекласти у тарілку, картоплю розрізати навпіл. Поки картопля і квасоля ще гарячі, полити їх оливковою олією та поперчити.
![Фото 6 Розрізаємо відварені яйця.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/yaycya.jpg)
Яйця кімнатної температури покласти у киплячу воду і поварити 7,5-8 хв., щоб жовток залишився трохи недовареним. Потім яйця вистудити у холодній воді, очистити від шкірки і розрізати на 3 частини, як це показано на фото.
![Фото 7 Помідори.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/pomidory.jpg)
Помідори порізати невеликими дольками.
![Фото 8 Соус на дні тарілки.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/sous.jpg)
Дно кожної порційної тарілки трошки змастити заправкою.
![Фото 9 Викладаємо листя салату.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/lystya-salatu.jpg)
Зверху викласти порване листя салату.
![Фото 10 Викладаємо картоплю з квасолею.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/+salatu-lystya.jpg)
На салат викласти картоплю з квасолею, …
![Фото 11 Викладаємо яйця з помідорами.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/gotovo.jpg)
…яйця та помідори.
![Фото 12 Салат Нісуаз готовий.](files/2014/salaty/salat-nisuaz/gotovo1.jpg)
Потім додати консервований тунець (без олії) і оливки, які, за бажанням, можна розрізати навпіл. В кінці приготування салат трошки полити заправкою. Французький салат Нісуаз готовий.