Салат з яблуком, морквою та сиром
Інгредієнти:
- яблука - 300 г
- морква - 200 г
- ріпчаста цибуля - 80 г
- яйця - 4 шт.
- твердий сир (Гауда, Російський і т. п.) - 200 г
- сметана - 5-6 ст. л.
- майонез - 5-6 ст. л.
- сіль
![Інгредієнти Салат з яблуком, морквою та сиром. Інгредієнти.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/ingredienty.jpg)
Приготування салату з яблуком, морквою та сиром.
![Фото 1 Цибуля в окропі.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/cybulia.jpg)
Цибулю порізати маленькими кубиками, залити окропом, через 5-7 секунд воду злити.
![Фото 2 Натерті на терці яйця.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/yaycya.jpg)
Зварені накруто яйця очистити від шкаралупи і натерти на терці з великими отворами.
![Фото 3 Натертий на терці сир.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/sir.jpg)
Сир натерти на дрібній терці.
![Фото 4 Натерта морква.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/morkva.jpg)
Моркву очистити від шкірки і також натерти на дрібній терці.
![Фото 5 Натерті яблука.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/yabluka.jpg)
В останню чергу підготувати яблука, – очистити від шкірки і натерти на терці з великими отворами.
![Фото 6 Сметана з майонезом.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/smetana+mayonez.jpg)
Майонез перемішати зі сметаною і досолити. Це такий собі “соус”, яким будемо перемащувати шари салату.
![Фото 7 Викладаємо шар цибулі.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/cyb.jpg)
Підготовлені інгредієнти розділити на дві частини. На дно широкої плиткої тарілки викласти половину цибулі, змастити “соусом”.
![Фото 8 Викладаємо яблука.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/may.jpg)
Зверху викласти половину яблук, змастити “соусом”. Доречі, для зручності, сметанно-майонезну суміш можна перекласти в поліетиленовий пакет, зрізати кутик, зробивши невелику дірочку, і рівномірно витиснути “соус” на кожен шар салату.
![Фото 9 Викладаємо яйця.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/yaycya1.jpg)
Потім на яблука викласти половину яєць, змастити “соусом”.
![Фото 10 Викладаємо моркву.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/morkva1.jpg)
Далі викласти одну частину моркви, змастити “соусом”.
![Фото 11 Викладаємо сир.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/syr.jpg)
На моркву – 1/2 сиру, також змастити “соусом”.
![Фото 12 Салат з яблуком, морквою та сиром готовий.](files/2014/salaty/salat-yabluka-morkvy-y-s/gotovo.jpg)
Потім так само шарами викласти решту інгредієнтів в аналогічному порядку. В кінці сиром, що залишився, я покрила весь салат і прикрасила його вареною морквою, петрушкою та “соусом”, що залишився. Салат на 1 год. поставити в холодильник, після чого подавати до столу. Салат з яблуком, морквою та сиром готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 62618
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-07-30
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (21):Морква варена чи сира має бути?
Дуже смачний салат!!!
Смачний салат)
Бомбезний салатік. Просто ввваааууу.
Просто классс!!!
Салат просто супер, рекомендую усім.
Дякую за цікавий рецептик!Обов’язково приготую.
Сподіваюсь, Вам сподобається :)
Смачно дуже!
Дякую за рецепт, все дуже смачно.
А на скільки тарілок розрахований?
Цей салат я робила в одній тарілці, діаметром 24 см.
Дуже смачний салат, сподобався, буду робити і надалі. Доступні інгредієнти, смачний та недорогий.
Дуже класний!!!
Дуже класний..)
Класний.
Максимум смаку і мінімум затрат:)
Дуже смачно!
Смачний і ситний.
На шар яблук рекомендую додати піджарених грецьких горіхів,це буде нууу дуже смачно, вони просочаться і соком яблук і будуть як молоді горішки на смак.