Приготування.
Краннач – смачний шотландський десерт, що складається з малинового пюре і збитих вершків. За оригінальним рецептом до вершків додаються підсмажені вівсяні пластівці та віскі, що робить цей десерт таким особливим. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2-3 порції десерту.
![Фото 1 Смажимо вівсяні пластівці.](files/2014/deserty/krannach/smazh.jpg)
На сухій сковорідці підсмажити вівсяні пластівці до коричневого кольору і “горіхового” запаху. Смажити слід на малому вогні, постійно помішуючи, щоб пластівці не підгоріли.
![Фото 2 Малинове пюре.](files/2014/deserty/krannach/pyure-malyny.jpg)
Малину разом з 1 ст. ложкою цукрової пудри подрібнити блендером до стану пюре.
![Фото 3 Збиті вершки.](files/2014/deserty/krannach/zbyti-vershky.jpg)
Охолоджені вершки вилити в холодну посудину і збити міксером до пишної маси. Потім додати 1 ст. ложку з вершком цукрової пудри і ретельно перемішати міксером. Збивати вершки слід на найменшій швидкості міксера, і при цьому уважно стежити, щоб їх не перезбити, інакше вони перетворяться на вершкове масло.
![Фото 4 Додаємо вівсяні пластівці та коньяк до вершків.](files/2014/deserty/krannach/+vivs.jpg)
До збитих вершків додати підсмажені вівсяні пластівці та коньяк і ретельно перемішати ложкою.
![Фото 5 Краннач готовий.](files/2014/deserty/krannach/gotovo.jpg)
В десертну посудину шарами викласти малинове пюре і збиті вершки (як на фото). За бажанням, десерт зверху можна притрусити чорним тертим шоколадом. Краннач готовий.