![Фото 1 Шматочки баклажанів.](files/2014/drugi/chanahy/baklazhany.jpg)
Баклажани помити, порізати півкружальцями або меншими шматками, добре посолити, перемішати і залишити на 20 хв., щоб баклажани пустили сік. Потім баклажани промити.
![Фото 2 Півкільця цибулі.](files/2014/drugi/chanahy/cybulia.jpg)
Очищену цибулю порізати півкільцями.
![Фото 3 Болгарський перець.](files/2014/drugi/chanahy/perets.jpg)
Перець нарізати великими шматками.
![Фото 4 Томати.](files/2014/drugi/chanahy/tomaty.jpg)
Помідори за бажанням очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
![Фото 5 Картопля.](files/2014/drugi/chanahy/kartoplia.jpg)
Очищену картоплю (залежно від її розміру) розрізати на 2-4 частини.
![Фото 6 Петрушка.](files/2014/drugi/chanahy/petrushka.jpg)
Зелень посікти ножем.
![Фото 7 Баранина.](files/2014/drugi/chanahy/baranyna.jpg)
М’ясо добре помити, зачистити від плівок та сухожиль, порізати довільними шматками, посолити, поперчити і перемішати. В мене м’ясо на кісточці, я розрізала його на чотири частини.
![Фото 8 Баранина в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/bar-gor.jpg)
Тепер підготовлені інгредієнти викладаємо у горщики. Першим шаром викласти м’ясо, трошки посипати приправою хмелі-сунелі.
![Фото 9 Цибуля в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/cyb-gor.jpg)
На м’ясо викласти цибулю, посолити, поперчити і посипати приправою.
![Фото 10 Картопля в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/kar-gor.jpg)
Потім викласти картоплю, також додати сіль, перець і приправу.
![Фото 11 Болгарський перець в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/per-gor.jpg)
На картоплю викласти болгарський перець…
![Фото 12 Чанахи в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/bak-gor.jpg)
…і баклажани. Посолити, поперчити, додати приправу.
![Фото 13 Томати в горщику.](files/2014/drugi/chanahy/tom-gor.jpg)
Останнім шаром викласти помідори, знову посолити, поперчити і посипати приправою. Також між шарами овочів можна викласти зелень і дрібно порізаний часник. Але я так не робила, – мені більше подобається, коли зелень з часником додаються до страви в кінці приготування. В кожен горщик долити по 50 мл. води. Горщики щільно накрити кришечками і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 2 год.
![Фото 14 Додаємо петрушку та часник. Чанахи готові.](files/2014/drugi/chanahy/petr-gor.jpg)
За 10 хв. до готовності в горщики викласти дрібно порізану зелень і по одному зубчику вичавленого часника. Чанахи готові.