Приготування вівсяного печива.
Вівсяне печиво, яке сьогодні вам пропоную, я випікала за дуже стареньким і напевно класичним рецептом. Печиво виходить дуже смачним, якщо дотримуватись нижче поданих пропорцій і технології приготування. Мені і моїм рідним таке вівсяне печиво дуже сподобалось, сподіваюсь, що воно прийдеться до смаку і вам :)
Родзинки помити і подрібнити в блендері або дрібно посікти ножем. В миску викласти розм’якле масло, цукор, ванільний цукор, корицю і подрібнені родзинки. Все ретельно перетерти ложкою. Перетирати слід 5-6 хв.
50 мл води підігріти до 60-70 °С, розчинити в ній сіль і разом з вівсяним борошном додати в миску. Все добре перемішати / перетерти ложкою.
Потім в миску додати просіяне пшеничне борошно, гашену оцтом чи лимонним соком соду…
… і варення.
Замісити м’яке, еластичне тісто. Якщо тісто буде виходити сухуватим, – додайте ще трохи теплої води, але не більше 20 мл. Довго вимішувати тісто не потрібно, тому що готове печиво буде надто твердим.
На присипаній борошном стільниці тісто розкачати в круг товщиною 7-9 мм.
Спеціальним кільцем або склянкою витиснути кружечки. Я брала кільце діаметром 4 см і в результаті отримала 45 шт. печива. За бажанням, печиво можна зробити і більшого діаметру – 5-6 см.
Витиснуті кружечки викласти на деко, застелене пергаментним папером, на відстані приблизно 1,5 см один від одного. Помістити у розігріту до 200 °С духовку і випікати 14-15 хв., щоб печиво трошки зарум’янилось. Одразу після випікання печиво буде дуже м’яким, так і має бути. Коли воно охолоне, – стане твердішим.
Вівсяне печиво готове.