Приготування фріттати.
Фріттата – дуже популярний в Італії омлет з різноманітними начинками. Сюди часто додають сир (різного виду), овочі, гриби, в’ялене чи підкопчене м’ясо, різноманітну зелень і ін. Сьогодні ми приготуємо фріттату з беконом, болгарським перцем та кукурудзою – дуже просту, але смачну і ситну страву на сніданок… і не тільки :)
![Фото 1 Нарізана кільцями цибуля-порей.](files/2014/drugi/fritata/cybulya-porey.jpg)
Цибулю порей нарізати кільцями.
![Фото 2 Нарізаний соломкою бекон.](files/2014/drugi/fritata/bekon.jpg)
Бекон нарізати соломкою.
![Фото 3 Нарізаний соломкою болгарський перець.](files/2014/drugi/fritata/perets.jpg)
Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і також нарізати соломкою.
![Фото 4 Натертий сир.](files/2014/drugi/fritata/syr.jpg)
Сир натерти на терці.
![Фото 5 Подрібнена зелень петрушки.](files/2014/drugi/fritata/petrushka.jpg)
Зелень петрушки посікти ножем.
![Фото 6 Збиті яйця.](files/2014/drugi/fritata/yaycya.jpg)
Яйця збити вінчиком.
![Фото 7 Додаємо сир до яєць.](files/2014/drugi/fritata/yaycya+syr.jpg)
До яєць додати сир, сіль, чорний мелений перець за смаком і перемішати.
![Фото 8 Цибуля-порей смажиться.](files/2014/drugi/fritata/cyb-smazh.jpg)
На оливковій олії обсмажити цибулю порей до м’якості.
![Фото 9 Додаємо бекон до цибулі-порей.](files/2014/drugi/fritata/+bekon.jpg)
Додати бекон, смажити на невеликому вогні до рум’яної скоринки.
![Фото 10 Додаємо болгарський перець і кукурудзу.](files/2014/drugi/fritata/+perets.jpg)
Далі додати кукурудзу і болгарський перець. Перемішати, трошки посолити і, помішуючи, тушкувати 3-4 хв. щоб перець трохи зм’як.
![Фото 11 Заливаємо вміст каструлі збитими яйцями.](files/2014/drugi/fritata/+yaycya.jpg)
Додати подрібнену зелень петрушки, перемішати. Потім овочі залити сирно-яєчною сумішшю. Перемішувати не потрібно.
![Фото 12 Підсмажуємо.](files/2014/drugi/fritata/smazh.jpg)
Страву потримати на дуже малому вогні 3-4 хв., поки не схопляться краї фріттати.
![Фото 13 Фріттата готова.](files/2014/drugi/fritata/gotovo.jpg)
Після того страву помістити у розігріту до 180 °С духовку або поставити під гриль і там вже довести до готовності. Як тільки фріттата повністю загусне, – її слід вийняти з духовки, порізати на порційні шматки і подавати до столу. Фріттата готова.