Приготування десерту «Чорнослив з горіхами в сметані».
Сьогодні пропоную приготувати колись дуже популярний і, можливо, вже трішки призабутий сметанковий десерт з чорносливом і горіхами, адже готується він дуже легко, швидко, ну і смакує пречудово. Єдине, що хочу зауважити, – чорнослив для цього десерту бажано брати маленького розміру.
Із вказаної кількості інгредієнтів я зробила 3 порції десерту.
Чорнослив промити і залити на 5-10 хв. гарячою водою, щоб він розм’як. Якщо використовується сушений чорнослив, то його слід замочити на довший час або трошки проварити.
Горіхи злегка підсмажити на сухій сковороді, час від часу помішуючи.
Всередину кожного чорнослива помістити половинку чи четвертинку ядра грецького горіха.
Сметану разом з цукровою пудрою і ванільним цукром збити міксером. Я збивала 4-5 хв. на середній швидкості.
На дно кожної креманки викласти 1-2 ложки сметани.
Далі рівномірно розкласти чорнослив з горіхами.
Потім чорнослив залити сметаною, зверху притрусити тертим шоколадом і на 2-3 год. покласти в холодильник. Чорнослив з горіхами в сметані готовий.