Приготування супу-пюре з червоної сочевиці.
За поданим рецептом виходить дуже смачний та ніжний суп-пюре. А особливого смаку йому надають спеції, тому раджу їх не ігнорувати.
Якщо такий суп подавати без сметани (хоча вона тут дуже пасує), – то отримаємо ще й чудовий варіант пісної страви :)
Цибулю порізати кубиками.
Моркву натерти на терці.
Часник подрібнити ножем.
В каструлі, де буде варитися суп, розігріти олію, додати цибулю з часником і, помішуючи, смажити 5-6 хв. до м’якості цибулі.
Додати томатну пасту і спеції (зіру, паприку і чорний перець). Перемішати і посмажити 1 хв.
Далі в каструлю влити воду чи бульйон.
Слідом додати натерту моркву, сочевицю і сіль. Накрити кришкою, довести до кипіння і на малому вогні варити 30 хв. до готовності сочевиці.
Суп подрібнити блендером до пюреподібного стану, приправити лимонним соком і при потребі досолити. Якщо страва вийшла загуста, – влийте ще трохи бульйону чи води і ще раз доведіть до кипіння. Суп-пюре з червоної сочевиці готовий.