Приготування французького картопляного салату.
Ось і ще одна пісна, але смачна страва на щодень – французький картопляний салат. Для цієї страви важливо вибрати «правильну» картоплю, яка б не розварювалась і під час нарізки зберігала форму. Подавати такий салат можна як окрему страву або як гарнір до м’яса чи птиці. З даної кількості інгредієнтів отримаємо 4 порції салату.
Картоплю добре помити і відварити в мундирі до готовності у підсоленій воді.
Цибулю порізати маленькими кубиками.
Зелень петрушки подрібнити ножем.
Готуємо заправку. В миску викласти гірчицю і влити оцет.
Додати сіль, перець і тоненькою цівкою вливати оливкову олію, інтенсивно збиваючи вінчиком.
Збивати до тих пір, поки заправка не посвітлішає і трошки не загусне.
Картоплю трошки вистудити, очистити від шкірки і порізати плястерками товщиною 5-6 мм. Додати вино, злегка перемішати і залишити на 10 хв.
Потім до картоплі додати порізану цибулю, зелень і заправку.
Акуратно перемішати, при потребі досолити і подавати до столу. Французький картопляний салат готовий.