Печиво “Горішки”
Інгредієнти (для тіста):
- маргарин - 250 г
- цукор - 100 г
- борошно - 300-350 г
- яйця - 2 шт.
- порошок для печива - 9 г (1/2 пачки)
Для (крему):
- згущене молоко варене - 1 банка (380 г)
- вершкове масло - 100 г
- грецькі горіхи - 1/2 склянки
Приготування:
Маргарин перетерти з цукром.
Додати яйця і перетерти, чи збити міксером до однорідної маси.
Додати борошно і порошок для печива і замісити тісто.
Викласти тісто у форми для горішків (викладати тонким шаром, щоб, після випікання, коли тісто підросте, залишилось більше місця для крему)
Деко змастити маргарином чи рослинною олією, злегка притрусити борошном і викласти формочки з тістом. Покласти деко у розігріту до 180 °С духовку і випікати протягом 20-25 хв.
Почищені горіхи подрібнити ножем чи блендером.
Згущене молоко перетерти з маслом до однорідної маси (масло додавати поступово невеликими порціями).
До маси додати подрібнені горішки і добре вимішати.
Половинки горішків начинити кремом і зліпити докупи. Печиво "Горішки" можна обкатуляти в цукровій пудрі або присипати нею.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 153836
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-28
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (37):Що за сайт, і чому я раніше на нього не натрапила! Горішки виглядають просто супер, запахло дитинством... Зараз же додаю рецепт в закладки =)
Я теж такі печу.
Дякую! Дуже Смачно! Ням ням...
Дівчата, дякую за коментарі )))
Смак таких горішків я памятаю з дитинства. Моя бабуся готувала дуже смачні горішкі, грибочки... Від неї мені лишились форми це такі невеличкі сковорідки, скріплені між собою, в які клали тісто закривали міцно та готували на газовій плиті. Ви маєте такі памятати. Читаючи ваш сайт я про них згадала. А чи можна використати цей рецепт для таких сковорідок?
Лариса, якщо форма призначена для випікання половинок грибочків, що потім перемащуються кремом так само як горішки, – тоді можна.
Люба дякую за рецепт,горішки дуже смачні.
Дякую за рецепт горішки.
А тісто яке получається крихке чи тверде?
Порошок до печива це розпушувач?
Порошок до печива – це один із видів розпушувача.
Хочу спробувати,але що це за порошок для печива?
Порошок до печива – це один з видів розпушувача до тіста, що складається, на скільки мені відомо, з соди, лимонної кислоти і борошна.
Дуже смачно, Люба! Дякую дуже!!!
Доброго дня! Хочу спробувати, але не знаю чи відстане печиво від формочок – підкажіть?
У мене печиво добре відстало, і у Вас з цим, гадаю, не мають виникнути труднощі.
Смакота!
Замість порошка для печива можна використати звичайну соду?
Володимире, так можна використати гашену оцтом соду.
Дуже добре, що ще зберігся цей рецепт. Я так довго його шукав, просто хочеться спробувати... Не знаю чи вийде, просто старі «горіхові» формочки валяються ще з тих давніх часів... Хтілося б спробувати чогось незвичайного!.. А так розписаний рецепт супер!!!
Рецепт на мою думку чудовий. А цукрову пудру хіба в начинку не потрібно?
Ні, цукрову пудру додавати в начинку не потрібно.
Дуже смачні горішки вийшли! Я в начинку разом з горіхами перетерла декілька половинок спечених горішків, дуже класно, і менш солодке!!!!
Дуже смачні дякую за рецепт тільки я додала ще 4 столові ложки жиру і на 2 яйця більше.
Горішки просто смакота... Мені получилися дуже смачненькі... просто пальчики облизували
Дуже смачно. Дякую.
Дуже дякую вам, Люба, за рецепт «Горішки»! Получилися просто superrrr:))). Взяла на роботу, усі дуже хвалили! Ще хотять ...:)
Я вчора напекла горішків за вашим рецептом підкажіть чому такі тверді у мене вийшли.
Дуже смачні, я пекла на горішниці-сковорідці. Дякую.
Смакота! Який смачний рецепт...
Дякую за смачне печиво.
Вдалися супер! Робила з арахісом!!!