Печиво “Горішки”

Горішки. Фото.
Інгредієнти (для тіста):
  • маргарин - 250 г
  • цукор - 100 г
  • борошно - 300-350 г
  • яйця - 2 шт.
  • порошок для печива - 9 г (1/2 пачки)
Для (крему):
  • згущене молоко варене - 1 банка (380 г)
  • вершкове масло - 100 г
  • грецькі горіхи - 1/2 склянки
Горішки. Інгредієнти.
Приготування:
Перетертий маргарин з цукром.
Маргарин перетерти з цукром.
Перетерті маргарин, цукор і яйця.
Додати яйця і перетерти, чи збити міксером до однорідної маси.
Тісто.
Додати борошно і порошок для печива і замісити тісто.
Тісто викладене у форми.
Викласти тісто у форми для горішків (викладати тонким шаром, щоб, після випікання, коли тісто підросте, залишилось більше місця для крему)
Формочки на бритванці.
Деко змастити маргарином чи рослинною олією, злегка притрусити борошном і викласти формочки з тістом. Покласти деко у розігріту до 180 °С духовку і випікати протягом 20-25 хв.
Почищені і подрібнені грецькі горіхи.
Почищені горіхи подрібнити ножем чи блендером.
Розтираємо варене згущене молоко з вершковим маслом.
Згущене молоко перетерти з маслом до однорідної маси (масло додавати поступово невеликими порціями).
Додаємо горіхи в миску.
До маси додати подрібнені горішки і добре вимішати.
Горішки готові.
Половинки горішків начинити кремом і зліпити докупи. Печиво "Горішки" можна обкатуляти в цукровій пудрі або присипати нею.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 121135
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-28
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (37):Людочка | 2011-10-09
Що за сайт, і чому я раніше на нього не натрапила! Горішки виглядають просто супер, запахло дитинством... Зараз же додаю рецепт в закладки =)
НАТАЛЯ | 2012-04-03
Я теж такі печу.
Ivanka | 2012-08-26
Дякую! Дуже Смачно! Ням ням...
Люба | 2012-08-26
Дівчата, дякую за коментарі )))
СИЧ ЛАРИСА | 2012-09-19
Смак таких горішків я памятаю з дитинства. Моя бабуся готувала дуже смачні горішкі, грибочки... Від неї мені лишились форми це такі невеличкі сковорідки, скріплені між собою, в які клали тісто закривали міцно та готували на газовій плиті. Ви маєте такі памятати. Читаючи ваш сайт я про них згадала. А чи можна використати цей рецепт для таких сковорідок?
Люба | 2012-09-19
Лариса, якщо форма призначена для випікання половинок грибочків, що потім перемащуються кремом так само як горішки, – тоді можна.
Марія | 2013-04-24
Люба дякую за рецепт,горішки дуже смачні.
Люба | 2013-04-24
Марія, на здоров’я )))
Аня | 2013-10-07
Дякую за рецепт горішки.
Оля | 2014-04-16
А тісто яке получається крихке чи тверде?
Люба | 2014-04-16
Тісто виходить хрумке :)
Оля | 2014-04-16
Порошок до печива це розпушувач?
Люба | 2014-04-16
Порошок до печива – це один із видів розпушувача.
Юлія | 2015-01-28
Хочу спробувати,але що це за порошок для печива?
Люба | 2015-01-29
Порошок до печива – це один з видів розпушувача до тіста, що складається, на скільки мені відомо, з соди, лимонної кислоти і борошна.
Наталя | 2015-04-04
Дуже смачно, Люба! Дякую дуже!!!
Люба | 2015-04-04
На здоров’я :)
Лілія | 2015-04-08
Доброго дня! Хочу спробувати, але не знаю чи відстане печиво від формочок – підкажіть?
Люба | 2015-04-08
У мене печиво добре відстало, і у Вас з цим, гадаю, не мають виникнути труднощі.
Софія | 2015-04-08
Смакота!
Володимир | 2015-11-12
Замість порошка для печива можна використати звичайну соду?
Люба | 2015-11-12
Володимире, так можна використати гашену оцтом соду.
KUVOLIGO | 2015-11-12
Дуже добре, що ще зберігся цей рецепт. Я так довго його шукав, просто хочеться спробувати... Не знаю чи вийде, просто старі «горіхові» формочки валяються ще з тих давніх часів... Хтілося б спробувати чогось незвичайного!.. А так розписаний рецепт супер!!!
Настя | 2015-12-26
Рецепт на мою думку чудовий. А цукрову пудру хіба в начинку не потрібно?
Люба | 2015-12-27
Ні, цукрову пудру додавати в начинку не потрібно.
Люда | 2016-01-09
Дуже смачні горішки вийшли! Я в начинку разом з горіхами перетерла декілька половинок спечених горішків, дуже класно, і менш солодке!!!!
Маша | 2016-01-11
Дуже смачні дякую за рецепт тільки я додала ще 4 столові ложки жиру і на 2 яйця більше.
Оксана | 2016-02-28
Горішки просто смакота... Мені получилися дуже смачненькі... просто пальчики облизували
Яна | 2016-03-07
Дуже смачно. Дякую.
Галина | 2017-02-09
Дуже дякую вам, Люба, за рецепт «Горішки»! Получилися просто superrrr:))). Взяла на роботу, усі дуже хвалили! Ще хотять ...:)
Надя | 2017-04-03
Я вчора напекла горішків за вашим рецептом підкажіть чому такі тверді у мене вийшли.
Ольга | 2017-10-11
Дуже смачні, я пекла на горішниці-сковорідці. Дякую.
Люба | 2017-10-12
Прошу :)
Катя | 2017-11-21
Смакота! Який смачний рецепт...
Надія | 2018-01-03
Дякую за смачне печиво.
Люба | 2018-01-04
На здоров’я :)
Зозулька | 2019-01-03
Вдалися супер! Робила з арахісом!!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору