Гуляш по-угорськи

Гуляш по-угорськи. Фото.
Інгредієнти (на 1,5 л. води):
  • яловичина - 500 г
  • картопля - 500-600 г
  • болгарський перець - 200 г
  • помідори - 100 г
  • смалець - 1 ст. л.
  • паприка - 1-1,5 ч. л.
  • часник - 1-2 зубці
  • сіль
Для "чіпетке" (галушок):
  • борошно - 4 ст. л.
  • яйце - 1 шт.
  • сіль
Гуляш по-угорськи. Інгредієнти.
Приготування:
Подрібнені цибуля та часник.
Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити ножем, чи пропустити через часникодавку.
Нарізане м'ясо.
Яловичину промити, нарізати невеликими (2х2 см) шматками.
Цибуля і часник смажаться на сковорідці.
В сковорідці розтопити 1 ст. л. смальцю і підрум'янити на великому вогні нарізані цибулю та часник.
Додаємо паприку в сковорідку.
Додати паприку за смаком (я давала 1,5 ч. л.), швидко обсмажити, помішуючи, не довше 1 хв.
Додаємо м'ясо в сковорідку.
Потім додати м'ясо і обсмажити все разом на середньому вогні до випаровування рідини з м'яса (приблизно 5 хв.).
Накрита кришкою сковорідка.
Після цього долити в сковорідку трошки води (небагато, так як м'ясо повинно тушитись, а не варитись), накрити кришкою і тушити протягом 30 хв. на невеликому вогні за потребою доливаючи воду.
Нарізана крупними кусками картопля.
Поки тушиться м'ясо насипати в посудину 4 ст. л. борошна, посолити, додати одне яйце і замісити тісто. Потім тісто покласти в холодильник, накривши кришкою, чи завинути в поліетиленовий пакет (за бажанням чіпетки можна замінити крупними макаронними виробами).
Картопля вариться.
Почистити і нарізати крупними кусками картоплю.
Борошно та мука в мисці.
Закип'ятити в каструлі 1,5 л. води, довести до кипіння і висипати картоплю.
Нарізані помідор та перець.
Зразу додати м'ясо, довести до кипіння, посолити і варити 10 хв.
Додаємо м'ясо в каструлю.
Тим часом очистити помідор(и) від шкірки, а перець від плодоніжки і насіння. Помідор(и) нарізати кубиками, а перець короткою соломкою.
Додаємо помідори в каструлю.
Після того як картопля з м'ясом поварились 10 хв. додати в каструлю помідори.
Додаємо перець в каструлю.
Зразу ж за помідорами додати перець і варити ще 5 хв.
Нарізаємо чіпетки 1х1 см.
Тим часом дістати тісто з холодильника, розкатати товщиною 1 см і нарізати кубиками 1х1 см.
Кладемо чіпетки в каструлю.
Додати чіпетки в каструлю і варити 5 хв.
Гуляш по-угорськи готовий.
Відставити каструлю з вогню. Гуляш по-угорськи готовий.
При подачі притрусити посіченою зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 15409
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-28
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (7):Славік | 2012-02-05
Люба, я як дивлюсь цей рецепт гуляш по Угорськи аж слюнька тече обовязково попробою забацати клас!!!
Леся | 2014-01-11
Ваші рецепти як з маминої кухні))) Смааачно!!! Дякую за такі хороші описи. Мами нема, то вчитимусь у вас.
Люба | 2014-01-11
Дякую за такий гарний, щирий відгук. Мені дуже приємно.
Тарас | 2014-01-17
Дякую. Вийшло смачно.
Люба | 2014-01-17
На здоров’я :)
Юра | 2018-06-24
За цей тиждень вже вчетверте готую цей гуляш, так він сподобався моїм дівчатам.
Люба | 2018-06-25
Юра, радію з цього :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору